12. jūlijā "Latvijas Jawa kluba" dibinātāji, ugālnieki Mārcis Zariņš un Aivis Beļakovs, devās trīs nedēļu tālbraucienā apkārt Melnajai jūrai, šķērsojot Krieviju, Gruziju, Turciju, Ungāriju, Rumāniju, Bulgāriju, Slovākiju, Lietuvu un Poliju, par ceļojuma galveno mērķi izvēloties Gruziju.

Ekspedīcijā "Georgia – Around the Black sea" draugi mēroja ap 9000 kilometru. Mārcis izmantoja 1972. gadā, Aivis – 1968. gadā ražotu "Jawu".

6. augustā motociklistu ģimenes, domubiedri, atbalstītāji un mediju pārstāvji sagaidīja puišus Rīgā, pie peldošās galerijas "Noass", uzklausot pirmos ceļojuma iespaidus un noskatoties nelielu foto un videomateriālu. Par ekspedīcijā redzēto motobraucēji sola stāstīt arī Ventspils novada pagastos, un tas, kā atzina Ventspils novada domes priekšsēdētāja vietnieks Māris Dadzis, bija viens no iemesliem, kādēļ pašvaldība finansiāli atbalstīja tālbrauciena dalībniekus.

Arī ceļojumā, kā atzīst Aivis, daudzviet satikti laipni cilvēki: "Mani pārsteidza viņu nesavtība un mīlestība pret latviešiem. Sapratu, ka Gruzijā tiek cienīti visu Baltijas valstu pārstāvji un viņus sagaida ar ļoti lielu viesmīlību. Gruzīni ciena mūs par to, ka atkal kļuvām par neatkarīgu valsti un iestājāmies Eiropas Savienībā. Kādudien Omalo satikām krievus, gruzīnus, čehus, un notika internacionāla pasēdēšana ar katrai tautai raksturīgu dziesmu dziedāšanu."

Brauciena laikā puiši nakšņoja teltīs, ēdienu parasti gatavojot uz ugunskura. Viņi brauca arī pa tādiem ceļiem un tiltiem, kurus izmanto tikai drošsirdīgi vīri, jo – viens neuzmanīgs solis –, un var iekrist aizā vai kalnu upē. Mārcis tālbraucienā sapratis, ka mūsdienu moči nebūtu izvilkuši braucienu pa bezceļiem un uzrāvienus kalnā, bet vecās javiņas ar šādu uzdevumu tiek galā teicami. Šis ceļojums Aivim un Mārcim nav ne pirmais, ne pēdējais. Pagājušajā gadā draugi bija Rumānijā, bet nākotnē, iespējams, apceļos Baikālu.

Apskati foto no Aivja un Mārča sagaidīšanas pasākuma Rīgā!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: