Latvijas U18 basketbola izlases treneri nosaukuši 26 basketbolistus, kas iekļauti kandidātu sarakstā, gatavojoties Eiropas čempionātam Turcijā.

Starp kandidātiem ir arī sporta skolas Spars pārstāvji Artūrs Grīnbergs, Rihards Lomažs un Klāvs Čavars, kā arī ventspilnieks Verners Kohs, kurš basketbola iemaņas turpina slīpēt VEF skolā.

Junioru izlases galvenais treneris Arnis Vecvagars pieļauj, ka kandidātu sarakstu varētu papildināt arī ventspilnieks Tomass Einbergs, kurš pēdējos gados ar ģimeni dzīvo Spānijā un trenējas Valencia junioru komandā. Čavars un Lomažs jau pērn spēlēja U18 izlases sastāvā finālturnīrā Latvijā (4. vieta), bet vairāk pie teikšanas tika Rihards, piedaloties deviņos mačos, 18,6 minūtēs gūstot 5,1 punktu un izcīnot trīs atlēkušās bumbas. Oficiālie treniņi sāksies 16. jūnijā, bet dažas dienas pirms tiem treneri rīkos īpašu atlasi, lai noskaidrotu 16 labākos, kuri tad arī turpinās darbu izlasē.

30. jūnijā un 1. jūlijā paredzēta pārbaudes spēles ar Krievijas vienaudžiem, bet no 4. līdz 6. jūlijam Tallinā risināsies Baltijas kauss. Eiropas čempionāts U18 vecuma grupā Turcijā risināsies no 24. jūlija līdz 3. augustam.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: