Savu sezonu turpina ne vien motosporta profesionāļi, bet arī braucēji, kuriem motocikla dīdīšana ir tikai sirdslieta, tātad – entuziasti. Sacensībās Burtniekos mūspuses braucējiem atkal izdevās sasniegt goda pjedestālu.

Burtnieku kross bija Latvijas Alternatīvās motosporta asociācijas (LAMA) rīkoto sacensību otrais posms, kurā kopumā piedalījās 205 dalībnieki no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas. Iespējams, daļu braucēju nobiedēja ne pārāk labā laika prognoze, jo pirmajā posmā startēja par pussimts braucēju vairāk. Otra lieta – startējusi arī Latvijas čempionāta sezona, bet LAMA pirmais kross vairākiem motosportistiem bija iesildīšanās pirms tās. Piemēram, Niks Jansons alternatīvo rīkotajās sacensībās izcīnīja otro vietu Open grupā, bet Latvijas čempionātā viņš amatieru grupā pārstāv Rodeo (pirmajā posmā 13. vieta). Tādēļ uz Burniekiem devās trīs mūspuses entuziasti – 65cm3 klasē startēja Rihards Elpers, bet iesācēju grupā trasē devās Rimants Mironovičs un Raitis Rijnieks.

Labāk no šī trio veicās jaunākajam tā pārstāvim Rihardam. Kvalifikācijā viņš uzrādīja otro labāko apļa laiku un arī sacensībās šo pozīciju prata nosargāt – otrais abos divos iebraucienos un goda pjedestāla otrais pakāpiens arī kopvērtējumā. Jāpiebilst, ka pirmā posma kopvērtējumā Elperam ceturtā vietā, tā ka šoreiz izdevies kāpt augstāk, tāpēc progress jānovēl arī sezonas turpinājumā.

Savukārt ne tik veiksmīgs kā pirmais posms kross Burtniekos izvērtās Rijniekam. Kvalifikācijā viņš sasniedza devīto labāko laiku, pirmajā braucienā vienu vietu prata atkarot, bet otrajā finišēja desmitais, šādu vietu izcīnot arī kopvērtējumā.

Savukārt Mironovičam, kuram šīs bija vispār tikai otrās sacīkstes, šoreiz nesanāca izkapāties no braucienu astes daļas un nācās samierināties ar 27. vietu (pirmajā posmā bija 14.) 29 braucēju konkurencē. Rimants par šādu notikumu pavērsienu pagaidām gan pārāk nepārdzīvo. «Man šī ir pirmā sacensību sezona, tā ka pie visa jāpierod. Protams, jebkurās sacensībās par uzvaru domā arī amatieri, bet es vēl tik milzīgus plānus nekaļu. Priekšā astoņi čempionāta posmi, un būtu lieliski, ja izdotos iebraukt desmitniekā. Pagaidām varu priecāties par iespēju piedalīties, kas arī nav maz,» Mironovičs ir gandarīts par iespēju savus spēkus pārbaudīt kaujas apstākļos un atgādināt, ka Ventspilī ir arī šādi motokrosa entuziasti.

Foto: MK Kandava

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: