Latvijas Basketbola līgas 2. divīzijas pusfinālā izšķirošo spēli šovakar aizvadīs Ventspils Augstskolas basketbolisti, kas savā laukumā pulksten 20.15 uzņems Mārupes komandu.

Sērijas pirmajā mačā savā laukumā ventspilnieki ātri ieguva drošu pārsvaru, taču vienu brīdi pirmajā puslaikā komandas šķīra vien divi punkti. Līdz puslaika beigām VeA gan panāca +11 (56:45), bet otrajā droši nosargāja vadību, svinot uzvaru 84:69. 24 punktus uzvarētājiem guva Rihards Lomažs, bet ar double-double atzīmējās Klāvs Čavars, kura rēķinā 15 punkti un 12 bumbas pie groziem, kā arī pieci bloķēti sāncenšu metieni.

 

Otrajā mačā, kas risinājās Mārupē, viss izšķīrās pēdējā ceturtdaļā. Mārupieši pašā ceturtdaļas sākumā guva desmit punktus pēc kārtas, bet mūsējie atbildēja ar tādu pašu izrāvienu, taču ar to pašu salauzt sāncenšus tomēr neizdevās. Pēdējām minūtēm vairāk spēka un veiksmes bija atlicis mājiniekiem, kuri prata revanšēties par viesos piedzīvoto zaudējumu 78:69. Ventspilniekiem 14 punkti un 10 atlēkušās bumbas Klāva Čavara rēķinā, bet par punktu mazāk guva Rihards Lomažs.

 

Līdz ar to finālista noskaidrošanai arī šajā pārī (1:1 ir arī BTS un Ogres cīņā) būs nepieciešama trešā spēle, kas jau šovakar risināsies Ventspilī. Tā kā pirms tam paredzēta BK Ventspils un Sanktpēterburgas Spartak pārbaudes spēle, pusfināla spēles sākuma laiks nedaudz izmainīts – pulksten 20.15.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: