Latvijas slimnīcu biedrības kopsapulcē par valdes priekšsēdētāju atkārtoti ievēlēts Jevgeņijs Kalējs, bet par priekšsēdētāja biedriem - ventspilniece Egija Širova un kuldīdznieks Ivars Eglītis.

Tāpat Latvijas slimnīcu biedrības (LSB) kopsapulcē dalībnieki atzina, ka kopīgam un saliedētam slimnīcu pārstāvju darbam pie dažādu aktuālu problēmjautājumu risināšanas ir bijis rezultāts. Viens no galvenajiem ieguvumiem ir papildus izcīnītie miljoni veselības aprūpei, pateicoties kuriem, neskatoties uz valsts piešķirto kvotu pārsniegumu, pērnā gada nogalē tomēr neapstājās pacientu stacionārā ārstēšana un neatliekamās palīdzības sniegšana slimnīcās. Neatliekamās palīdzības un stacionāru pakalpojumu sniegšanai slimnīcās papildus tika saņemti 5 miljoni latu, bet kopumā veselības aprūpes pakalpojumiem piešķīra 12 miljonus.

 

LSB pārstāvji kopsapulcē ieskicēja arī nākamos steidzami risināmos jautājumus no, kuriem būtiskākais ir panākt reālajām izmaksām atbilstošu valsts finansējumu jeb tarifus par slimnieku ārstēšanu stacionāros. Tas ietver arī mediķu darba samaksas pieaugumu. Aktuāla ir arī mediķu piesaiste slimnīcām, ambulatorā finansējuma izlīdzināšana, kā arī Eiropas Savienības struktūrfondu finansējuma piesaiste slimnīcu sektoram visā Latvijā.

 

Kopsapulces laikā slimnīcu pārstāvji vienojās arī par atbalsta izteikšanu Latvijas Tiesībsargam Jurim Jansonam, kurš aktualizējis problēmu par neatliekamās medicīniskās palīdzības un veselības aprūpes pakalpojumu nepieejamību Latvijas iedzīvotājiem un to, ka esošā situācija neatbilst Latvijas Satversmei.

 

Latvijas slimnīcu biedrība (LSB) biedru kopsapulci rīko reizi gadā. Katru gadu tā notiek citā pilsētā, šoreiz tā norisinājās Dobelē. Kopsapulcē notiek atskatīšanās uz padarīto, tai skaitā revīzijas komisija ziņo par finanšu stāvokli. Tāpat LSB biedri apspriež veselības aprūpes nozares aktualitātes, bet reizi četros gados tiek pārvēlēta LSB valde.

 

Kopumā LSB valdē ir 11 valdes locekļu. LSB sastāvā ir aptuveni 40 biedri – Latvijas ārstniecības iestādes, pārsvarā slimnīcas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: