Pasaules vieglatlētikas telpu čempionātā vienīgā Latvijas pārstāve Lauma Grīva, kura tikko atlabusi pēc nopietnas traumas, palika 21 centimetru no fināla, ierindojoties 12. vietā. 

Par iekļūšanu tāllēcēju finālā (astoņniekā) cīnījās vien 13 sportistes. Pirmais mēģinājums mūsu Grīvai netika ieskaitīts, bet tikmēr kvalifikācijas normatīvu (6.70 m) izpildīja krieviete Darja Klišina (6.76) un serbiete Ivana Španoviča (6.77). Pirmie lēcieni ļāva cerēt, ka astoņniekam pietiks ar rezultātu, kas ir krietni vien zem sākotnēji noteiktās kvalifikācijas atzīmes.

Otrajā mēģinājumā Grīva piezemējās pēc 6.29 metriem, kas ir par četriem centimetriem tālāk nekā Latvijas Vieglatlētikas savienības kausa pirmajā posmā februāra beigās, taču pasaules čempionāta kvalifikācijā šāds rezultāts tobrīd deva vien 12. vietu. Trešajā mēģinājumā mūsu sportiste spēja sasniegt vien 6.17 metrus, līdz ar to sacensības viņai ir beigušās.

Kā zināms, Lauma Grīva šobrīd nav savā labākajā sportiskajā formā, ja starpsezonā daudz laika pagāja, ārstējot pēdas savainojumu. 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: