Pirmo medaļu olimpiskajos Sočos izcīnījusi Latvijas komanda, ko tai sarūpēja kamaniņu braucēji brāļi Andris un Juris Šici. Ātrslidošanas mačos 1000 metru distancē vien 24. vietā ierindojies Haralds Silovs.

Pēc pirmā brauciena Šici bija piektie, turklāt trasē braucot tiešām labi un ātri, taču pielikt vajadzēja startē. No pirmajā vietā esošajiem vāciešiem Tobiasa Vendla un Tobiasa Arlta mūsējie atpalika par pussekundi, taču cerības uz medaļām brāļi saglabāja. Otrajā piegājienā izdevās gan labāks starts, gan nevainojams brauciens, kas uz pjedestālu jau ļāva skatīties ar krietnu optimisma devu. Lieliski veiktais otrais brauciens brāļiem galu galā ļāva izcīnīt trešo vietu, sarūpējot Latvijai pirmo medaļu Soču olimpiādē!

Par čempioniem kļuva vācieši Vendls/Artls, bet sudrabs divkārtējiem olimpiskajiem čempioniem, Austrijas brāļiem Lingeriem. Otrs Latvijas duets Pēteris Kalniņš un Oskars Gudramovičs izcīnīja augsto desmito vietu.

Silovs startēja devītajā slidojumā kopā ar francūzi Benžaminu Mesjū, kuru pārliecinoši apskrēja, distancē pavadot 1:10,29 minūtes. Taču no saviem labākajiem rezultātiem Haralds atpalika krietni, slidojot pat par divām sekundēm lēnāk nekā rekordslidojumā Soltleiksitijā. Ilgāku laiku latvietis atradās devītajā vietā, bet ledus aplī dodoties pirmās grupas slidotājiem, krita arvien zemāk, galu galā ierindojoties 24. vietā. Latvijas Televīzijai sportists atzina, ka ir sarūgtināts par šādu rezultātu, taču skaidrot to esot iespējams ar treniņu problēmām Nīderlandē. Jāpiebilst, ka nometot no rezultāta kaut vai sekundi, Silovs būtu bijis desmitniekā.

Ceturtdiena Sočos uz starta atkal izies mūsu kamaniņbraucēji, arī Mārtiņš Rubenis, piedaloties stafetē. Vēl pirmos divus braucienus veiks skeletoniste Lelde Priedulēna (9.30; 10.40), 16.00 cīņu 20 kilometru distancē sāks biatlonists Andrejs Rastorgujevs, bet dāmu slēpošanā Inga Dauškāne veiks 10 km klasiku.

 Foto: olimpiade.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: