Aldaris LBL kārtējā mačā BK "Ventspils" basketbolisti viesos Aizkrauklē ar 86:79 pieveica VEF basketbolistus, atgriežoties arī kopvērtējuma pirmajā vietā.

Abu komandu pirmajā savstarpējā tikšanās reizē uzvaru ar 62:61 izcīnīja Rīgas komanda, kas savu vienīgo regulārā turnīra spēli mājas spēli ar ''Ventspili'' šodien aizvadīja Aizkrauklē. VEF spēli aizvadīja optimālajā sastāvā, bet ventspilniekiem vēl nevarēja palīdzēt komandas jaunpienācējs Kevins Fosters, kurš Ventspilī aizvadījis tikai vienu treniņu

.Spēles ievads nedaudz veiksmīgāks padevās rīdziniekiem - pirmajās piecās minūtēs desmit punktus guva uzbrucējs Jahovičs, ceturtdaļas vidū panākot 14:6. Ventspilnieki uzbrukumus virzīja caur Zaķi un Grantu, taču rīdzinieku aizsardzība sakarīgus uzbrukumus bieži veidot neatļāva. Pirmā ceturkšņa izskaņā pustālo metienu ar noteikumu pārkāpumu realizēja Janičenoks, panākot 22:15 par labu VEF.

Otro ceturtdaļu ''Ventspils'' iesāka ar jaudīgu izrāvienu (16:2) - divus tālmetienus pēc kārtas iemeta Vairogs, un kurzemniekiem 16. minūtē uz tablo jau plus septiņi (31:24). Roberta Štelmahera vadīti, ventspilnieki sekmīgi darbojās aizsardzībā un pirmajā puslaikā grozam uzbruka ar ļoti labu precizitāti (2p. - 53%, 3p. - 45%, 1p. - 90%). Pirmajā puslaikā tehniskās piezīmes par emociju izrādīšanu pēc tiesneša svilpes vai nenosvilpta pārkāpuma izpelnījās Timma, Janičenoks un Nikss, kas ļāva kurzemniekiem īsā laikā realizēt četrus soda metienus pēc kārtas (VEF pirmajā puslaikā 0/6). Ejot lielajā pārtraukumā, spēles nosacītajiem mājiniekiem uz tablo mīnus astoņi (32:40).

Mača otrā cēliena ievadā galvenās lomas laukumā spēlēja VEF amerikāņi Robinsons un Nikss, kuru precīzie metieni rīdziniekiem divu minūšu laikā ļāva atgūt vadību (42:40). Atlikušajās astoņās minūtēs cīņa ritēja punkts punktā. VEF uz priekšu vilka Nikss, kurš, grūstīdamies ar Zaķi un Grantu, realizēja vairākus sarežģītus metienus no soda laukuma. ''Ventspils'' tikmēr demonstrēja sabalansētu spēli uzbrukumā un agresīvu aizsardzību. Ceturtdaļas beigās divus veiksmīgus caurgājienus pēc kārtas veica Lejasmeiers, bet Viljamss desmitminūtes pēdējā uzbrukumā viens pret viens apspēlēja Braunu un ar kreiso roku guva divus punktus caurgājienā. Pirms pēdējām desmit minūtēm uz tablo 56:61 par labu ''Ventspilij''.

Pēdējā ceturtdaļā ''Ventspilij'' iniciatīvu uzņēmās amerikānis Viljamss, kurš ne tikai pats guva punktus, bet arī izkārtoja metienus partneriem. Ceturtās ceturtdaļas vidū pārsteidza divas lietas - 1995. gadā dzimušā Pļavnieka atrašanās laukumā un gaismas pazušana Aizkraukles sporta centrā. Tas viss trīs minūtes līdz mača beigām deva +13 (78:65). Galotnē VEF vīri nepieņēma pareizos lēmumus uzbrukumā un bieži pārkāpa noteikumus, kas ''Ventspilij'' ar precīziem sodiņiem ļāva ''vefiešiem'' sagādāt pirmo zaudējumu Aldaris LBL regulārajā turnīrā - 79:86.

Rezultat

īvākais uzvarētāju sastāvā bija amerikāņu saspēles vadītājs Lorenzo Viljamss, kurš astoņus no 18 punktiem guva ceturtajā ceturtdaļā. VEF rindās 19 punkti (2p. - 8/8), deviņas bumbas zem groziem un sešas izprovocētas piezīmes Derikam Niksam, bet Kristapa Janičenoka rēķinā 23 punkti, trīs rezultatīvas piespēles un astoņi izprovocēti noteikumu pārkāpumi. Rīgas kluba saspēles vadītājs Dī Brauns savu pirmo grozu guva spēles pēdējā minūtē un maču noslēdza ar trim punktiem un četrām rezultatīvām piespēlēm.
Roberta Štelmahera vīri mača gaitā pārķēra astoņas piespēles un uz soda metiena līnijas stājās 34 reizes (24 iemesti, 71%), kamēr ''vefiešiem'' sodiņos 11/19 (58%).

Ar 14 uzvarām 15 spēlēs BK ''Ventspils'' Aldaris LBL kopvērtējumā ieņem pirmo vietu. Uzvarot atlikušajās regulārās sezonas spēlēs, kurzemnieki sev garantēs pirmo vietu turnīra tabulā un sava laukuma priekšrocības izslēgšanas spēļu turnīrā.

VEF - Ventspils 79:86 (22:15, 10:25, 24:21, 23:25)
VEF: Janičenoks 23, Nikss 19 (9 atl.b.), Jahovičs 12 (5 rez.piesp.), Robinsons 11 (6 atl.b.), A.Bērziņš 6, Kuksiks 3, Brauns 3, Jakovičs 2, Pļavnieks Pasečņiks, Strēlnieks.
Ventspils: Viljamss 18 (3 pārķ.b.), Valters 14, Zaķis 13, Timma 10 (3 pārķ.b.), Vairogs 10, Grants 9, Lejasmeiers 7, Gulbis 4, Butjankovs.

bkventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: