Trešdien kārtējo maču Baltijas Basketbola līgā aizvadīs BK "Ventspils" basketbolisti, kas savā laukumā tiksies ar B grupas pastarīti "Parnu" komandu. Jāpiebilst, ka panākums šajā mačā var ļaut ventspilniekiem atgriezties grupas līderu godā.

Pērnavas komanda desmit mačos uzvarējusi tikai reizi, savā laukumā ar 79:78 pieveicot "Lietkabelis" komandu, bet tas notika 29. oktobrī. Līdz ar to pie uzvarām Baltijā Igaunijas kūrort pilsētas komanda nav tikusi jau gandrīz trīs mēnešus un piedzīvojusi astoņas neveiksmes pēc kārtas.

Turklāt zaudējumi bijuši visai iespaidīgi – līdz šim "Parnu" basketbolisti vidēji mačā guvuši 63 punktus, bet ielaiduši 83. Arī sezonas pirmo spēli pret ventspilniekiem šim Igaunijas klubam ir maz pozitīvu atmiņu. Jau pirmajā puslaikā BK "Ventspils" tika pie 22 punktu pārsvara (49:27), bet visā spēlē svinēja panākumu 81:51.

Taisnības labad gan jāmin, ka "Parnu" rindās tagad spēlē par diviem leģionāriem vairāk. Ja pirmajā spēlē piedalījās tikai serbs Nemajna Milkovičs (204cm, 23 gadi), gūdams 14 punktus un izcīnot septiņas atlēkušās bumbas, tad tagad klāt nācis arī melnkalnietis Zivojins Grubovičs (205cm, 28 gadi) un baltkrievs Vladimirs Krisevičs (208cm, 22 gadi).

Tomēr leģionāri nebūt nav komandas statistikas līderi. Gan labākais punktu guvējs, gan labākais cīnītājs pie groziem ir 196 cm garais uzbrucējs Janis Vahers (11,5+5,1), savukārt ar piespēlēm vislabāk veicas Ranaram Rāpam (4,5). Protams, leģionāru pienesums komandā tik un tā ir būtisks, jo pa trim viņi vidēji mačā gūst 25 punktus, kas ir teju puse no komandas iespētā.

Ventspilnieki uzvarējuši četros no pēdējiem pieciem mačiem un stabili ieņem vietu grupas pirmajā trijniekā, bet, pateicoties sāncenšu neveiksmēm, arī reāli pretendē uz pirmo vietu. Šobrīd trim komandām – "Ventspils", "Siauliai" un "Nevezis" – ir pa astoņām uzvarām, bet dažāds spēļu skaits. Ventspilnieki trešdien spēļu skaita ziņā panāks "Nevežis" basketbolistus, bet, uzvarot viesus no Pērnavas, punktu ziņā arī apsteigs. Trešdien kārtējo maču aizvadīs arī Šauļu basketbolisti, savā laukumā uzņemot "Liepāja/Triobet".

Spēle ar "Parnu" komandu sāksies pulksten 19.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: