Ventspils Mūzikas vidusskolai novirzīs 277 140 eiro, ko šogad bija plānots izlietot Jaunā Rīgas teātra nomas maksas izdevumu segšanai, pārcelšanās izdevumu segšanai, kā arī aprīkojuma iegādes izdevumu segšanai.

Ventspils Mūzikas vidusskolai no 2015. gada līdz 2018. gadam piešķirs vēl 887 108 eiro, tajā skaitā 25 759 eiro pārcelšanās izdevumu segšanai no telpām Kuģinieku ielā 2 un no telpām Pils ielā 38, Ventspilī uz pagaidu telpām, 22 902 eiro remontdarbu izdevumu segšanai, 838 167 eiro nomas maksas un komunālo maksājumu izdevumu segšanai un 280 eiro aprīkojuma iegādes izdevumu segšanai pagaidu telpās.

Jau ziņots, ka pagājušajā nedēļā plānoto Mūzikas vidusskolas pārcelšanās jautājumu pārcēla uz šo nedēļu, lai to skatītu kopā ar jautājumu par rīcību ilgtermiņā, lai nebūtu tā, ka, pieņemot pagaidu lēmumu, nav skaidrības, kas ar mūzikas skolu notiks pēc pieciem gadiem.

Mūzikas vidusskolas direktors Andris Grigalis cerēja, ka līdz janvāra vidum Ministru kabineta lēmums tiks pieņemts un skola varēs sākt pārcelšanos. Atbilstoši būvinspektoru norādēm janvāra pirmajā pusē notika darbi pie gājēju drošības tuneļa izbūves pabeigšanas pie mūzikas skolas ēkas Kuģinieku ielā 2, lai gājējus neapdraudētu apmetuma gabali, kas varētu atdalīties no ēkas fasādes.

Kā iepriekš norādīja Grigalis, aizejot no neapmierinošā stāvoklī esošajām telpām, mācības mūzikas skolas audzēkņiem turpmāk notiks piecās dažādās pilsētas vietās. Tas var būt tikai pagaidu risinājums, tādēļ skolas direktors pauž cerību, ka valdība jau visdrīzākajā laikā spēs atrast un piesaistīt finansējumu tam, lai beidzot tiktu īstenots projekts par Ventspils koncertzāles un mūzikas skolas būvniecību zem viena jumta Ventspils Lielajā laukumā.

Kā ziņots, Ventspils mūzikas skolas pašreizējās ēkas ir pirmsavārijas stāvoklī, tādēļ skola no tām izvāksies. Mācības mūzikas skolas audzēkņiem notiks piecās dažādās pilsētas vietās.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: