"Ventspils" basketbola komanda trešdien pulksten 18:30 ar MasterCard Baltijas Basketbola līgas (BBL) Elites divīzijas spēli pret Prienas "Rudupis" uzsāks jaunogroza bumbas sezonu.

"Ventspils" kļūst par 2010./2011. gada sezonas atklājēju starp Latvijas komandām – dienu vēlāk pirmos mačus Baltijas līgā aizvadīs arī pārējās Latvijas komandas BBL Elitē, Izaicinājuma kausa cīņas vēl tikai pēc nedēļām divām, bet LBL sezona sāksies šīs nedēļas izskaņā. Starpsezonā "Ventspils" kluba vadība pastrādājusi labi – vispirms pieaicināts pieredzējis lietuviešu speciālists galvenā trenera darbam, bet vēlāk izveidota laba komanda. Iespējams, uzvārdi tajā nav tik skaļi kā citam Latvijas basketbola flagmanim, taču ne uzvārdi spēlē laukumā, bet gan spēlētāji, un daudz izšķirs tas, kuram būs izdevies izveidot kaujasspējīgāku kolektīvu.

No pagājušās sezonas komandā palikuši Jānis Strēlnieks, Artūrs Strēlnieks, Artūrs Bērziņs, Ronalds Zaķis, Lauris Blaus un Mārtiņš Meiers. Tātad puse komandas, tiesa, pēc pirmajām pārbaudes spēlēm atliek secināt, ka jaunajiem spēlētājiem būs jāizdara krietni vairāk, lai tiktu pie spēles laika Braža komandā.

Pēc sezonas pārtraukuma komandā atgriezies Akselis Vairogs, kuram šoziem uz pleciem arī komandas kapteiņa slogs. No citiem latviešu spēlētājiem klāt nākuši bijušie "vefieši" Ingus Bankevics un Māris Gulbis (iepriekšējo sezonu noslēdza "Šiauliai"). Spēcīga izskatās leģionāru līnija – galvenā trenera tautietis Šauļus Kuzminsks un Latviju jau Valmierā savulaik iepazinušais serbs Vladimirs Štimacs būs garā gala pamatspēks, savukārt ārējā līnijā centīsies spīdēt amerikāņi Rašāds Andersons un Čets Meisons, kuram uzticēta arī Jāņa Strēlnieka sparingpartnera loma, lai latviešu uzlecošā zvaigznīte turpinātu progresēt, arī paliekot Ventspilī.

Diemžēl pirmssezona nenesa jaukas ziņas vien – pārbaudes mačā pret Palangu smagu savainojumu guva vasarā izlasē debitējušais Ronalds Zaķis, kuram bija paredzēta svarīga loma komandas rotācijā. Līdz ar to no Jelgavas tika atsaukts "Zemgales" klubam sākotnēji izīrētais Lauris Blaus, lai vieta nepaliktu tukša. Kad Ronalds būs gatavs atgriezties, šobrīd pāragri runāt, taču skaidrs, ka ne tuvākajā laikā. Atliek novēlēt Ronaldam pēc iespējas ātrāku, bet tai pašā laikā kārtīgāku izveseļošanos!

Gatavojoties sezonai, tika aizvadītas vairākas pārbaudes spēles, tiesa, ne pret spēcīgākajiem pretiniekiem. Nopietnākā pārbaude bija BBL kausa izcīņa Tartu. Pirmajā dienā nācās piekāpjoties Viļņas "Lietuvos Rytas", bet otrajā bez problēmām, mača gaitu kontrolējot jau no paša tā sākuma, sakāva talliniešus "Kalev/Cramo" un saņēma trešās vietas godu.

Iespējams, pat labi, ka pirmais pretinieks oficiālā spēlē nav no dūžu gala – tas varētu palīdzēt turpināt sagatavošanos. No otras puses, uz papīra necilais pretinieks varētu arī traucēt mačam sagatavoties psiholoģiskajā ziņā. Katrā ziņā – būs interesanti! Jācer, ka arī ventspilnieki būs noilgojušies pēc basketbola un tribīnes olimpiskajā centrā būs pilnas.

Kas tad īsti ir pirmais pretinieks? "Rudupis" – šīs sezonas BBL Elites divīzijas debitante, pagājušās sezonas Izaicinājuma kausa vicečempione, pagājušās sezonas Lietuvas septītā stiprākā komanda. Jauna komanda, bez leģionāriem, taču vienam spēlētājam ir kāda īpaša saistība ar Latviju. Proti, centrs Ģiedrs Jankausks savulaik 15 spēles aizvadījis Ainara Bagatska vadītajā "Valmieras" vienībā Latvijas līgā, tai skaitā vienu pret "Ventspili" – 2008. gada 4. marta vakarā Vidzemes olimpiskajā centrā 12 minūtēs divi punkti un trīs atlēkušās bumbas.

Komandā savulaik uzspēlējis arī bijušais ventspilnieks Ķēstutis Šeštoks un bijušais Rīgas "barons" Ģedimins Maceina. Ko var iespēt pašreizējais sastāvs, rādīs laiks, bet pagājušās sezonas modelis vairākas reizes kā līdzīgs ar līdzīgu spēlēja pret leišu grandiem "Rytas" un "Žalgiris", tiesa, allaž piedzīvojot zaudējumus tik un tā.

BK "Ventspils" 2010/2011

#

Spēlētājs

Augums

Svars

Pozīcija

5

Rašāds Andersons

196 cm

99 kg

Uzbrucējs

7

Šauļus Kuzminsks

210 cm

110 kg

Uzbrucējs

9

Ingus Bankevics

195 cm

95 kg

Aizsargs

10

Lauris Blaus

204 cm

107 kg

Centrs

11

Artūrs Strēlnieks

196 cm

90 kg

Aizsargs

13

Jānis Strēlnieks

191 cm

84 kg

Sasp.vadītājs

14

Artūrs Bērziņš

204 cm

96 kg

Uzbrucējs

6

Vladimirs Štimacs

209 cm

116 kg

Centrs

8

Māris Gulbis

201 cm

101 kg

Uzbrucējs

4

Česters Meisons

193 cm

83 kg

Sasp.vadītājs

12

Akselis Vairogs

195 cm

90 kg

Uzbrucējs

15

Mārtiņš Meiers

206 cm

108 kg

Centrs

BK „Ventspils” visus aicina biļetes iegādāties jau savlaicīgi visās Biļešu servisa kasēs.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: