Drīzumā plānots pabeigt vētrā cietušā Užavas baptistu baznīcas jumta atjaunošanu, informēja Užavas baptistu draudzes priekšnieks Ziedonis Potāpovs.

Baznīcas ēkai ir uzliktas četras jaunas spāres un jumta latojums. Pagaidām jumtam uzsegta plēve, un tiek gaidīts, kad tiks piegādāti jumta seguma materiāli, kas tiek ražoti Vācijā un Beļģijā. Kuru katru dienu materiāli tikšot piegādāti, tādēļ ir cerības, ka tuvāko dienu laikā jumta atjaunošana tiks pilnībā pabeigta, informēja Potāpovs.

Galīgās jumta atjaunošanas izmaksas vēl nav aplēstas, bet tās varētu būt ap 3500 latu. Nepieciešamos līdzekļus izdevies savākt ziedojumu veidā gan no privātpersonām, gan uzņēmumiem, gan citām draudzēm Latvijā. Uzņēmums, kas veic jumta atjaunošanas darbus, par to prasa minimālu samaksu, tādējādi sniedzot atbalstu draudzei.

Jau ziņots, ka 29. oktobra naktī piedzīvotā vētra Ventspils novadā norāvusi daļu no Užavas baptistu baznīcas jumta kopā ar vairākām masīvām spārēm.

Vējš noplēsis aptuveni vienu ceturto daļu jumta, kas tikai šovasar atjaunots par Lauku atbalsta dienesta un pašvaldības piešķirtajiem līdzekļiem, kā arī draudzes ziedojumiem. Jumta nomaiņa izmaksājusi 21 000 latu.

Draudzes priekšnieks secina, ka pie vainas nevarētu būt celtniecības brāķis - kopā ar jauno jumta segumu nonestas arī vairākas vecās spāres, kas kalpojušas kopš baznīcas uzcelšanas 1886. gadā. "Nezinu, kāds orkāns te ir gājis pāri, ja tas var nonest tik masīvas spāres. Vienu spāri pat četri vīri nevar pacelt," iepriekš atzina Potāpovs.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: