SMScredit.lv futbola Virslīgas 26., priekšpēdējā kārtā uzvaru izcīnījusi turnīra līdervienība FK "Ventspils", kura ar 3:0 sausā atstāja FS "Metta"/Latvijas Universitāte.

"Ventspilij" bija milzīgs pārsvars un daudz iespēju gūt vārtu, no kurām divas izmantoja Vadims Jančuks, bet vienu - Vitālijs Smirnovs.

„Ventspils” jau pašā mača sākumā izspēlēja ļoti precīzu standarsituāciju, un pēc stūra sitiena bumbu vārtos ar galvu raidīja Vitālijs Smirnovs, izvirzot Virslīgas līdervienību vadībā (1:0). Piespēli viņam izdarīja Jurijs Žigajevs, ar galvu aizceļot bumbu uz soda laukuma otru malu. Līdz ar to „Metta”/LU cerība par bezvārtu neizšķirtu bija pagaisusi, un nākamajās minūtes studentu uzbrukumi kļuva daudz aktīvāki un risinājās līdzvērtīga spēle.

Pēc 20. minūtes gan pieauga mājinieku „Ventspils” spiediens, kas noveda pie tā, ka Vadims Jančuks rezultāta starpību dubultoja, gūstot savus 11. vārtus Virslīgas čempionātā. „Ventspils” arī atlikušajā pirmā puslaika laikā patstāvīgi satrauca „Mettas” aizsargus un vairākas reizes bija tuvu trešo vārtu guvumam, taču reizumis par slikti nospēlēja vēlmi visu izdarīt pārāk skaisti un atdot lieku piespēli.

Pēc standartsituācijas 50. minūtē tikai „Metta”/LU vārtsargs Kristers Putniņš glāba savu komandu no nepatikšanām. Mājinieki turpināja izniekot savas iespējas ar vairākkārtēju pārkombinēšanos, un ar ventspilnieku aizsarga Kaspara Dubra nomaiņu un „Mettas” uzbrucēja Gata Kalniņa nākšanu laukumā bīstamāki kļuva viesu uzbrukumi. Šo uzplaiksnījumu gan likvidēja Vadims Jančuks, kurš pēc elegantas Martinesa piespēles ar papēdi panāca 3:0. Martiness gan sākumā bumbu apstrādāja diezgan neveikli, taču prata veiksmīgi iziet no situācijas.

Spēles beigas jau aizritēja samērā mierīgā noskaņā, Jančukam bija arī laba iespēja gūt hat-trick, taču tā palika neizmantota, tāpat arī goda vārtus gūt neprata „Metta”/LU , taču, pateicoties Daugavpils „Daugavas” uzvarai pār Ilūksti, garantējuši devīto vietu, kas gan nozīmē, ka būs jāpiedalās pārspēlēs par vietu Virslīgā.

sportacentrs.com

Foto: fkventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: