Ventspils Centra sākumskolā novembris ir svētku mēnesis, jo tiek atzīmēta mācību iestādes 10 gadu jubileja, rīkojot koncertus un citus svētku pasākumus.

Laiks ievelk zīmes cilvēku sejās, atstāj pēdas viņu radītajos darbos un domās. Cilvēka mūžam 10 gadu, tas ir ļoti maz, skolas mūžam arī, bet nerimtīgajam un nebeidzamajam gaismas ceļam tikai labs sākums.

 

Skolas vēsture sākasar 2003. gada 15. augustu, kad tiek reorganizēta Ventspils 1. ģimnāzija un atdalīta 7. - 12. klase kā 1. ģimnāzija un Ventspils Centra pamatskola ar pamatizglītības programmām no 1. līdz 6. klasei. 2011. gada 10. oktobrī, saskaņā ar Izglītības likuma 15. panta 22. punktu, pilsētas Dome pieņem lēmumu mainīt skolas nosaukumu – Ventspils Centra sākumskola.

 

2003. gadā mācības jaunizveidotajā skolā uzsāka 268 skolēni, bet šobrīd skolā mācās 343 skolēni un strādā 48 pedagogi.

 

Visus šos desmit skolas pastāvēšanas gadus direktore ir Indra Mazuļčika.

 

Skolēniem ir iespēja padziļināti apgūt mūziku un mūzikas instrumentu spēli - klavieres, vijoli, flautu un trompeti, 5. un 6. klasē bērni var sākt spēlēt orķestrī un apgūt citus pūšamos instrumentus.

 

Ik gadu ar labiem panākumiem skolēni kopā ar pedagogiem pārstāv skolu dažādos valsts mēroga mūzikas konkursos un festivālos.

 

Desmit pastāvēšanas gados skolēni ir piedalījušies dažādos starptautiskos projektos - „Izzini pasauli”, ”Putni manā pilsētā”, ”Zinātniskā pieeja Eiropā”. Šie projekti deva skolēniem iespēju pabūt dažādās valstīs un uzņemt ārzemju viesus savās ģimenēs.

 

Arī bijušie skolēni atceras skolu ar prieku un labām atmiņām. Lūk dažas no tām: ”Ja tā padomā, tad mēs katrs bijām kā māls, kurš prasa mīļas un gādīgas rokas, kuras mums palīdzētu šajā, vēl labi nezināmajā un neizprastajā, pasaulē. Šīs mīļās un gādīgās rokas mēs saņēmām. Bez lasītprasmes, bez rēķināt prasmes, skola mums deva galveno – dzīves gudrību.” raksta Ā. Pūseps, šobrīd 12. klases skolnieks. Viņa klasesbiedrene Nellija Bērziņa raksta ”Nekad neaizmirsīšu savu pirmo, vismīļāko skoliņu. Vienmēr atcerēšos savu pirmo „10” matemātikā. Tagad tā vien gribētos mācīties tikai „saskaitīšanu”, pavadīt interesanti starpbrīžus, spēlējoties un vienkārši atļauties sev justies maziņai.”

 

Svarīgas ir arī skolēnu vecāku domas un atbalsts. I. Skapstes meita šobrīd mācās 3.a klasē un par skolu viņa saka: ”Mana meita Centra skoliņā, kā daudzi iemīļojuši teikt, mācās jau trešo gadu. Viņai ļoti patīk sava skola un man kā mammai tas ir svarīgi. Izvēloties šo skolu par savējo savai jaunākajai meitai, vadījos pēc viena ļoti svarīga argumenta. Gribējās, lai viņa ilgāk varētu būt mana mazā meitiņa. Lai pēc iespējas ilgāk viņai apkārt būtu vienaudži, kuri tic pasakām un rūķiem un kuriem ir iespēja izjust visus bērnības jaukumus. Tas, ka Centra skoliņā ir iespēja mācīties pašiem mazākajiem un netraucēti dalīties savos bērnības priekos un iespaidos, bija laba motivācija. Skolas jubilejā vēlu skolai visu cerēto sapņu piepildījumu un visu ideju realizēšanu. Lai visiem bērniem prieks mācīties, bet skolotājiem – prieks viņus mācīt! Un lai bērnu vecākiem nekad nebūtu šaubas par to, ka Centra sākumskola ir vislabākā viņu bērnam. Jo tas tā ir!”

 

Centra sākumskolā, gaidot jubileju, ir paredzēti dažādi pasākumi, kurus var apmeklēt arī citi ventspilnieki. Jau izskanējis klavierspēles koncerts Pārventas bibliotēkā 2. novembrī, kuru gatavoja skolotājas I. Freiberga un S. Sproģe. 7. novembrī plkst.18.00 visi ir gaidīti uz mūzikas novirzienu klašu koncertu Kultūras centrā. 12. novembrī plkst.19.00 sporta hallē ”Centrs” tiks organizēts pasākums ģimenēm „Sportosim kopā”.

 

Savukārt 15. novembrī notiks svētku rīts, kurā bērnus iepriecinās cirka mākslinieki. Skolēni paši tīs arī savu ”labo domu, darbu kamolu”, bet vakarā plkts. 17.00 notiks svētku pasākums lūgtajiem viesiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: