Laikraksta «Ventas Balss» trešdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Humānisma ideja mīt Ventiņmājā

Talsu ielā 39 atklāts biedrības Latvijas Sarkanais Krusts daudzfunkcionālais ģimenes atbalsta centrs Ventiņmāja. Tajā sniegto pakalpojumu klāstā viens no nozīmīgākajiem palīdzības veidiem būs palīdzība klientam viņa dzīvesvietā, kā arī dienas aprūpe cilvēkiem ar garīga rakstura traucējumiem.

Ierakstu studijā plašas iespējas

Izvedot skaņas celiņu plastilīna animācijas filmiņai, iedziedāt balsi vai iespēlēt mūzikas instrumentu, lai pēc tam analizētu savu veikumu, un apgūt producēšanu – to visu un ne tikai var izdarīt Jaunrades nama ierakstu studijā. Tā izceļas ar telpu un aparatūras kvalitāti.

2.lpp. Viedoklis: «Rūpes ne tikai par sirdzējiem», ventasbalss.lv redaktors Pēteris Neimanis

«Vakar Ventspilī atklāja ģimenes aprūpes centru Ventiņmāja, kura viena no funkcijām būs dienas aprūpe pilngadīgām personām ar garīga rakstura traucējumiem. Centrs plāno darīt arī citas vērtīgas lietas, taču šī varētu būt tiešām visnozīmīgākā.»

3.lpp.

Ventas Balsi sauc par savējo

«Tā man ir sava avīzīte,» tā par Ventas Balsi saka ventspilniece Astrīde Popova. Viņa ieradusies laikraksta redakcijā, lai abonētu avīzi visam 2014. gadam.

Atkal atkritumi gulst ceļmalā

Spriežot pēc zvaniem uz rubriku Hallo, iedzīvotāji ir satraukti par atkritumu apsaimniekotāju vēlmi nomainīt lielos kapu konteinerus pret mazākiem.

Decembrī pensijas izmaksās agrāk

Saistībā ar eiro ieviešanu decembrī daļai iedzīvotāju pensijas un pabalsti tiks izmaksāti ātrāk nekā parasti, ziņo Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūrā (VSAA).

Izmaiņas skars tos iedzīvotājus, kuriem pensijas un pabalstus dzīvesvietā piegādā Latvijas Pasta darbinieki.

4.lpp. Kriminālziņas. Lēvaldam nedaudz mīkstina sodu

Augstākās tiesas instance samazinājusi bijušajam luterāņu mācītājam Agrim Pāvilam Lēvaldam par dzimumnoziegumiem pret nepilngadīgajiem piespriesto cietumsodu par četriem mēnešiem.

Dedzinātāja lietā gaida ekspertīzes

Jauniešu ballītē aizdedzinātā pusaudža lietā policija šobrīd gaida ekspertīžu rezultātus. Pagaidām ir grūti prognozēt, kad izmeklēšanu varētu pabeigt.

Ar sludinājumiem jābūt piesardzīgiem

Ik pa laikam parādās ziņas, ka kāds ir piekrāpts ar sludinājuma starpniecību. Šādi gadījumi notiek arī Ventspilī. Cilvēkus aicina būt ļoti uzmanīgiem.

5.lpp. Ventspils muzejs aicina.

6.lpp. Sports. BK Ventspils dāmas turpina graut

Jaunās sieviešu basketbola līgas (JSBL) čempionātā turpina uguņot BK Ventspils basketbolistes – arī regulārā turnīra ceturtajā spēlē viņas neatstāja vienībai BJBS Rīga/Jugla ne mazākās cerības uz pieklājīgu rezultātu, sagraujot to ar 99:44.

Telpu futbolisti divos čempionātos

Mūsu telpu futbolisti arī šajā sezonā turpina cīņu dažāda līmeņa turnīros Latvijā – Hondas futbolisti trešo sezonu spēkojas Latvijas čempionāta augstākajā līgā, bet vienība Depo 14 otro reizi startē Liepājas atklātajā čempionātā.

Punktus nezaudē tikai Pērles un Ice Storm

Sācies Ventspils 12. atklātais čempionāts kērlingā. Tajā aizvadītas pirmo divu kārtu spēles, kurās bez zaudējumiem iztikušas tikai divas vienības – Pērles un Ice Storm.

7.lpp.

Krievijas tūristi izvēlas ģimenes atpūtu

Pēdējos gados pieaudzis to Krievijas iedzīvotāju īpatsvars kopējā tūristu plūsmā, kuri apmeklē mūsu pilsētu un novadu. Kā Ventspils var vēl vairāk piesaistīt maksātspējīgu, izlutinātu tūristu no Krievijas? Atbildes uz šo jautājumu mēģināja rast Tūrisma informācijas centra pārstāves, uzturoties piecu dienu komandējumā Krasnodaras apgabalā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: