Svētdien FK Ventspils futbolisti aizvadīs kārtējo Latvijas futbola virslīga spēli, savā laukumā tiekoties ar citiem medaļu pretendentiem Daugavpils Daugavas spēlētājiem. Ventspilnieki turpina pakaļdzīšanos līderiem Skonto, tāpēc supersvarīga būs katra no desmit atlikušajām spēlēm.

Situācija turnīra tabulā šobrīd patiesībā ir pavisam vienkārša – desmit uzvaras pēc kārtas un čempionu kauss atgriežas Ventspilī. Rēķinot zaudētos punktus, FK Ventspils un Skonto šobrīd nospēlējuši identiski, bet komandām ir vēl viena savstarpējā spēle, turklāt Rīgā. Pilnīgi iespējams, tas kļūs par gandrīz vai finālmaču, kurā arī kļūs zināms jaunais čempions, taču vēl pietiekoši daudz maču, lai viss iegrozītos citādāk.

Ieskatāmies turnīra tabulā. Uz medaļām pretendē četras vienībās, kuras aizvadījušas dažādu spēļu skaitu. Skonto futbolisti 19 mačos izcīnījuši 47 punktus, FK Ventspils komanda izspēlējusi 17 spēles un sakrājusi 41 punktu, Rīgas Daugava 19 mačos tikusi pie 37 punktiem, bet Daugavpils – pie 36 punktiem 18 mačos. Nav ne mazāko šaubu, ka jebkura no šīm komandām var atņemt cita citai punktus, tāpēc ieciklēties tikai uz 5.oktobra maču Rīgā starp ventspilniekiem un skontiešiem, nevajadzētu.

Sausie statistikas fakti šobrīd gan runā par labu rīdziniekiem, kuri aizvada tiešām lielisku sezonu. Neviena zaudējuma (vien pieci neizšķirti), gūti 56 vārti, bet ielaisti tikai pieci – tie visi ir pārliecinoši labākie rādītāji virslīgā. Taču, neskatoties uz tiem, neskatoties uz iespaidīgajām uzvarām ne tikai pret turnīra tabulas pretējā pola iemītniekiem, rīdzinieki joprojām ir sasniedzami. To, ka Jurģim Pučisnkam ir ko likt pretī Tamazam Pertijam, pierādīja abu komandu spēle Ventspilī, kas noslēdzās 0:0. Jā, vārtus gūt neizdevās, taču arī neielaidām, kas pret komandu, kas vidēji spēlē gūst trīs vārtus, nav maz.

No atlikušajiem astoņiem mačiem Skonto savā laukumā aizvadīs tieši pusi, bet FK Ventspils – četrus no desmit. Bez ventspilniekiem rīdzinieki Skonto stadionā tiksies arī ar Metta/LU, Liepājas metalurgu un pēdējā kārtā ar FK Jelgava. Savukārt ventspilniekiem bez svētdienas mača ar daugavpiliešiem savā laukumā vēl atlicis pa spēlei ar Spartaku, FC Jūrmala un Metta/LU. Kā redzams, lielākā daļa smagsvaru dzeltenzilajiem nāks pretī viesos – liepājnieki (lai vai kā, šī komanda vienmēr bijuši FK Ventspils Ahileja papēdis), Skonto, Rīgas Daugava. Gribētos apgalvot, ka tieši šie izbraukumu mači būs tie, kas saliks visu pa plauktiem šajā čempionātā, lai gan jau svētdien komandu gaida smags pārbaudījums savā laukumā.

Pirmajā tikšanās reizēs FK Ventspils izrāva uzvaru 4:3, pēdējo 11 minūšu laikā gūstot trīs vārtus, viesos tika izcīnīta minimāla uzvara 1:0, un nevajag aizmirst, ka daugavpilieši joprojām ir čempioni. Ventspilniekiem vajadzētu būt labākajā sastāvā – jau kausa mačā ar Ilūksti laukumā atgriezās Federiko Martiness, gan jau traumas būs sadziedējuši Ahmeds Abdulataofiks un Eduards Suhanovs.

Spēles sākums pulksten 13.

FK Ventspils spēļu kalendārs

15.09 FK Ventspils – Daugava (D)

21.09 Liepājas metalurgs – FK Ventspils

25.09 FC Jūrmala – FK Ventspils

28.09 FK Ventspils – Spartaks

5.10 Skonto – FK Ventspils

14.10 Ilūkste NSS – FK Ventspils

20.10 FK Ventspils – FC Jūrmala

27.10 Ilūkste NSS – FK Ventspils

2.11 FK Ventspils – Spartaks

9.11 Daugava (R) – FK Ventspils

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: