Krievu futbola speciālists Sergejs Podpalijs, kura vadībā FK "Ventspils" 2011. gadā kļuva par Latvijas čempioniem, stājies pie Krievijas pirmās līgas (pēc spēka otrā līga) kluba Belgorodas "Saljut" stūres.

Pagājušajā sezonā 49 gadus vecais Podpalijs bija "Saljut" kluba izpilddirektors, bet pēc tam sāka strādāt ar Saranskas "Mordovija" komandu, kas pērn zaudēja vietu premjerlīgas čempionātā.

Amatu pie "Mordovija" kluba stūres Podpalijs zaudēja augusta sākumā, pēc tam kad Saranskas komanda viesos ar 0:3 zaudēja Jaroslavļas "Šiņņik" vienībai. Interesanti, ka treneris no amata tika atbrīvots brīdī, kad komanda čempionāta kopvērtējumā atradās pirmajā vietā.

"Sa;jut" vienība Krievijas pirmās līgas čempionāta kopvērtējumā ar 13 punktiem deviņos mačos pašlaik ieņem astoto vietu.  Podpalijs no "Ventspils" komandas aizgāja pērnā gada maijā pēc abpusējas vienošanās.

Podpalijs savas spēlētāja karjeras laikā divas spēles aizvadīja arī Krievijas izlasē, tāpat viņš bijis kapteinis slavenajās Maskavas "Lokomotiv" un Maskavas "Dinamo" komandās.

Spēlētāja karjeru Podpalijs beidza 2000.gadā, un viņa pirmā trenētā vienība bija Baltkrievijas klubs "Gomeļ". Savukārt 2010.gadā viņš vadīja Krievijas komandu "Tjumeņ" un arī ieguva Eiropas Futbola federāciju apvienības (UEFA) "Pro" trenera licenci.

Pēc Podpalija aiziešanas "Ventspils" komandas vadību pārņēma Jurģis Pučinsks, kurš vienību trenē arī pašlaik.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: