Kā ik gadu, jūlija otrajā nedēļas nogalē Ventspilī tiek svinēti Jūras svētki.

Šogad Ostas ielas promenāde ietērpusies īpaši grezni, jo uz lielformāta fotogrāfijām var apskatīt seno ostu no senatnes līdz mūsu dienām. Bildēs iespējams iepazīt senos buriniekus, kas būvēti ap Ventspili, zvejnieku sadzīvi darbā un atpūtas brīžos.

Visplašākās aktivitātes pilsētas iedzīvotāju un viesu priekam notika Ostas ielas promenādē. Pie Livonijas ordeņa pils vaļņa Baltijas amatnieku visdažādāko izstrādājumu tirdziņš, bet visā promenādes garumā ēdienu un dzērienu tirdzniecība visplašākā izvēlē.

Apskati foto no pasākumiem Amatu mājā, bibliotēkā un pilsētas laukumos!

Jūras svētki Ventspilī sākās jau 12. jūlija vakarā ar OSEL Jaunlēvenes Universitātes studentu simfoniskā orķestra (Beļģija) koncertu teātra namā „Jūras vārti”.

Apskati foto!

Svētku diena 13. jūlijs iesākās ar Piemiņas brīdipie Piemiņas akmens „Jūrniekiem un zvejniekiem, kuru atdusas vieta ir jūras dzelme”. Visskaistākās jūras dziesmas izdziedāja vīru kopa „Vilki”.

Apskati foto!

Pēc tam Ostas ielas promenādē ikviens varēja vērot Neptūna ierašanos, klausīties mūziķu priekšnesumos, vērot Pūķu laivu sacensības un daudz ko citu.

Apskati foto!

Apskati foto arī ŠEIT UN ŠEIT!

Vēlā vakara stundā Livonijas ordeņa pils pagalmā bija iespeja skatīties pirmo mākslas filmu „Kur taisnība”(1913).

Apskati foto!

Ventspils Jūras svētki noslēdzās ar krāšņu operetes koncertu Reņķa dārzā. Valši, polkas, kankāns, mīlas dueti, humors un asprātīgi joki, tas viss koncertā „Melodiju virpulī”. Savukārt, līdz pat saullēktam balle Reņķa dārzā kopā ar grupām „Lauku muzikanti” un „Tumsa”.

Apskati foto!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: