Latvijas Basketbola līgas sezonu otrajā vietā noslēguši BK Ventspils basketbolisti, kas finālsērijas piektajā mačā ar 81:100 viesos piekāpās VEF, visā sērijā piedzīvojot zaudējumu 1:4.

Diemžēl šajā mačā ventspilniekiem nebija pa spēkam parūpēties par intrigu. Jo no pirmajām minūtēm ar ļoti augstu precizitāti uzbruka mājinieki, bet viesiem nekā neizdevās pārslēgt aizsardzību un lielākiem apgriezieniem, un agresivitāti. Pirmajā puslaikā mājinieki bija guvuši 52 punktus, bet BK Ventspils atbildēja ar desmit punktiem mazāk.

Otro puslaiku Roberta Štelmahera padotie sāka ļoti apņēmīgi, ar diviem Folarina Kempbela tālmetieniem pietuvojoties līdz 54:48 un liekot mājiniekiem pieprasīt minūtes pārtraukumu. Pēc tā Rīgas basketbolisti strauji speli sagrieza sev vēlamā virzienā. Pēc trešās ceturtdaļas mājinieki jau bija vadībā ar 77:79, bet ceturtās sākumā kļuva skaidrs, ka lauzt šo maču BK Ventspils neizdosies. VEF izcīnīja uzvaru 100:81, visā sērijā svinot panākumu 4:1 un trešo reizi pēc kārtas izcīnot čempionu titulu.

15 punktus šajā mačā ventspilniekiem  guva Kempbels, 14 pievienoja Artūrs Bērziņš, 11 punkti Mārtiņam Laksam, bet 10 punkti un septiņas bumbas pie groziem – Jānim Timmam.

Pirmā sezona pie BK Ventspils stūres bija Robertam Štelmaheram, kuram, izmantojot tikai divu viesspēlētāju palīdzību un daudz iesaistot spēlē mazāk pieredzējušos basketbolistus, izdevies ventspilniekiem sarūpēt atmiņā paliekošu sezonu. BK Ventspils pirmo reizi kluba vēsturē kļuva par Baltijas čempioniem, bija tuvu iekļūšanai FIBA Izaicinājuma kausa izslēgšanas spēlēs un galu galā arī cerīgi cīnījās LBL finālā.

Komandā šajā sezonā spēlēja Artūrs Bērziņš, Mārtiņš Meiers, Mārtiņš Laksa, Jānis Timma, Sandis Valters, Akselis Vairogs, Dāvis Lejasmeiers, Folarins Kempbels, Ronalds Zaķis, Donalds Simss, Andrejs Gražulis un Uģis Pinete. Sezonu ar komandu uzsāka arī Ervīns Jonāts, kurš vēlāk gan tika izīrēts jūrmalniekiem. Štelmaheram palīdzēja treneri Gints Fogels, Kaspars Rūmnieks un Matīss Graudiņš.

Tagad basketbola faniem atliek bruņoties ar pacietību, gaidot jaunumus no komandas starpsezonu periodā, turēt īkšķus par valstsvienību un ventspilniekiem tajā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: