Ventspils basketbolists Māris Ļaksa Rakveres kluba Tarvas sastāvā kļuvis par Igaunijas čempionāta bronzas medaļu ieguvēju.

Pēc divām bronzas sērijas spēlēm starp Tarvas un Rapla rezultāts bija neizšķirts 1:1, līdz ar to medaļu liktenis izšķīrās pēdējā spēlē Rakverē. Pēc pirmā puslaika mājiniekiem bija vien četru punktu pārsvars 38:34, taču līdzīga cīņa risinājās vēl tikai trešajā ceturtdaļā. Pēdējo desmitminūti Ļaksas pārstāvētā komanda uzvarēja 24:11, visā mačā svinot panākumu 75:57 un izcīnot Igaunijas čempionāta bronzas medaļas. Ļaksa laukumā pavadīja 33 minūtes, kurās guva sešus punktus, izcīnīja četras atlēkušās bumbas un pārķēra divas piespēles.

 

Tarvas bija trešajā vietā arī Igaunijas čempionāta regulārajā sezonā, bet Ļaksa – trešais rezultatīvākais spēlētājs. Basketbola portāls eurobasket.com piešķīris ventspilniekam balvas divās nominācijās, iekļaujot Māri līgas simboliskas izlases starta pieciniekā, kā arī atzīstot par labāko leģionāru no Eiropas.

 

Ļaksa tā bija pirmā sezona Igaunijā, bet iepriekšējo viņš aizvadīja Kazahstānā, kļūstot par šīs valsts vicečempionu Barsy sastāvā.

 

Foto: delfi.ee

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: