Sestdien un svētdien tiks aizvadītas pirmās divas spēlēs par "Aldaris" LBL zelta finālsērijā – vispirms BK "Ventspils" un VEF saspēlēs rīdzinieku mājās Saldū, bet jau nākamajā dienā tiksies Ventspilī. Abas spēles sāksies pulksten 17. 

Latvijas Basketbola līgā pilnā sparā rit cīņa par bronzas medaļām, un, nav izslēgts, ka šī gada trešās vietas ieguvējus uzzināsim vēl pirms tiks dots starta šāviens zelta finālam. Tā teikt, basketbola līdzjutējiem gandarījums pastiepts garumā. Sezonas saldais ēdiens sāksies Saldū, kas finālsērijā kļūs par VEF Rīga mājvietu, taču līdz šim bijusi ļoti veiksmīga spēļu vietu BK "Ventspils". Pagājušajā sezonā pārpildītajā Saldus sporta namā ventspilnieki svinēja uzvaru 87:81 (rīdzinieku rindās 7 punkti Valteram, ventspilniekiem 4 punkti un 6 atlēkušās bumbas A. Strēlniekam). Šosezon BK "Ventspils" panākums 80:74 (pa 19 punktiem Timmam, Simsam, Roulendam un Bērziņam).

Gribot negribot, runājot par šo sēriju, nevar nepieminēt tās ritmu, jo tas tiešām var ietekmēt visa fināla iznākumu. Domājams, jau pirmajā spēlē Saldū varēs redzēt, kā pauze starp pēdējo pusfināla maču un pirmo spēli finālā ietekmējusi BK "Ventspils" spēlētājus. Atpūta bija tas, kas nepieciešams vai, gluži pretēji, tā komandu atšālēja. Ventspilniekiem pauzēt vajadzēja arī pirms pusfināla, un tad šķita, ka nedēļas gaidīšana nav izspēlējusi to labāko joku, taču šoreiz cits būs pretinieks un cita likme.

VEF nekādu spēļu paužu nebija, jo nācās spēlēt VTB līgas izslēgšanas mačos un būs to jāturpina arī pēc pirmajām divām LBL finālspēlēm. Tomēr arī rīdzinieku gadījumā ir jautājumi – vai spēlētājiem izdosies savākt fiziskos un psiholoģiskos spēkus, lai vienādi veiksmīgi nospēlētu divos turnīros? Arī uz šo jautājumu vismaz daļēju atbildi sniegs ja ne pirmā, tad otrā spēle jau nu noteikti. No rīdzinieku nometnes arī pienāk ziņas, ka pirmā izslēgšanas spēļu kārta VTB līgā nav bijusi bez sakām spēlētājiem – vairāki iedzīvojušies savainojumos, bet, vai tas liegs kādam no viņiem arī piedalīties pirmajās finālspēlēs, būs skaidrs tikai spēļu dienā.

Komplektācijas un pieredzes ziņā pārāki neapšaubāmi ir VEF, ko labi apzinās arī Ventspilī, taču tas nenozīmē, ka mūs gaida garlaicīga formalitāšu kārtošana. Tā tas nebija nevienā no šīs sezonas spēlēm un noteikti nebūs arī finālā. Vai tad velti ventspilnieki gaidīja šo svētku dienu, kad sāksies fināls? Turklāt Saldus komandai ir patīkama vieta. Tiesa, arī rīdziniekiem atgriešanās zālē, kurā piedzīvotas jau divas neveiksmes pēc kārtas, var būt papildus stimuls saņemties un nospēlēt ar pilnu atdevi – cik tad ilgi zaudēsi, spēlējot otrajās mājās? 

Otrā spēle zelta finālā risināsies jau svētdien, bet šoreiz Ventspils laukumā, tā kā VEF faniem krietni vien nāksies paripināties pa dzimto zemīti. Toties par nākamo spēļu laikiem skaidrības vēl nav. LBS valdes sēdē panākta principiāla vienošanās, ka trešā spēle notiks ceturtajā dienā pēc VEF pēdējās spēles VTB līgas ceturtdaļfinālā. 16. un 17. maijā spēles notiks Himkos, 19.maijā Rīgā, un nepieciešamības gadījumā 20. maijā Rīgā un 22.maijā Himkos. Ja VEF pārvar šo kārtu un piedalīsies pusfināla sērijā, kas sāksies 24.maijā, par LBL finālsērijas turpinājuma datumiem tiks lemts papildus.

BK Ventspils - VEF finālos

SezonaRezultāts
2010/2011 3:4
Ventspils – VEF 70:79
VEF – Ventspils 72:75
Ventspils – VEF 85:90
VEF – Ventspils 55:93
Ventspils – VEF 71:62
VEF – Ventspils 72:70
Ventspils – VEF 87:82
SezonaRezultāts
2011/2011 1:4
VEF-Ventspils 83:66
Ventspils-VEF 67:85
VEF-Ventspils 107:102
Ventspils-VEF 97:90
VEF-Ventspils 100:70
SezonaRezultāts
2012/2013 0:0
VEF-Ventspils 11.05
Ventspils-VEF 12.05

bkventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: