Šodien "Ventspils" futbolisti Latvijas kausa izcīņas pusfināla spēlē savā laukumā ar 4:0 sagrāva Daugavpils "Daugavu", iekļūstot turnīra finālā. Uzvarētājiem pa diviem vārtiem guva Jurijs Žigajevs un Ahmeds Abdultaofiks.

Spēles ievadā neliels teritoriāls pārsvars bija daugavpiliešiem, bet bez bīstamiem uzbrukumiem. Pamazām iniciatīva pārgāja ventspilnieku pusē un pirmo nopietno epizodi pie "Daugavas" vārtiem radīja Dubra, kura sitiens ar galvu gan bija neprecīzs.

Spēles rezultāts tika atklāts mača 17.minūtē, kad ar lielisku tālsitienu izcēlās Jurijs Žigajevs, pārspējot nesagatavoto Jevgeņiju Ņerugalu – 1:0. Četras minūtes vēlāk ventspilniekiem bija vēl viena laba izdevība, bet šoreiz jau Ņerugals glāba pēc Vadima Jančuka sitiena.

34.minūtē bīstamā pozīcijā nonāca Daniils Turkovs un Ņerugalam nācās viņu nogāzt, lai apturētu. Uz "Daugavas" vārtiem nozīmēto 11 metru soda sitienu izpildīja pats Turkovs, taču nesekmīgi – Ņerugals sitienu atvairīja, tādejādi rezultāts palika nemainīgs. Taču tas vēl vairāk motivēja ventspilniekus, kuri izmantojot haosu daugavpiliešu aizsardzībā, guva vēl divus vārtus – vispirms cīņā ar vārtsargu Žigajevs bija pirmais pie bumbas un raidīja to vārtos, gūstot savus otros vārtus spēlē, bet nedaudz vēlāk Ahmeds Abdultaofiks apspēlēja divus aizsargus un vārtsargu un raidīja bumbu jau tukšos vārtos – 3:0.

Otro puslaiku daugavpilieši uzsāka ļoti apņēmīgi , tomēr turpinājumā arvien bīstamāk uzbruka "Ventspils". 59.minūtē izcila izdevība bija Žigajevam, kurš izrāvās pret vārtiem, pārcēla bumbu pāri vārtsargam, bet tā aizlidoja gar pašu vārtu stabu. Toties 70.minūtē Žigajevs atdeva lielisku piespēli Abdultaofikam, pēc kura sitiena ar galvu bumba vispirms atsitās pret stabu, bet tad arī ielidoja vārtos – 4:0. Drīz pēc tam "Ventspils" nomainīja abus vārtu guvējus Žigajevu un Abdultaofiku un atdeva iniciatīvu daugavpiliešiem, kas gan to īsti neizmantoja. Turklāt pēdējā minūtē Žatkinam bija lieliska iespēja gūt piektos vārtos, tomēr rezultāts vairs nemainījās.

Latvijas kausa finālspēlē "Ventspils" pretiniece būs Rīgas "Daugavas" un "Liepājas metalurga" pāra uzvarētāja. Latvijas Kausa izcīņas fināls paredzēts 18.maijā.

Foto: fkventspils

sportacentrs.com

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: