Ventspils jauktais koris „Kaiva” diriģentes Gintas Rūses vadībā 30. aprīlī mēroja ceļu uz Rīgu, lai kopā ar slaveno kamaniņu braucēju Mārtiņu Rubeni piedalītos Latvijas Televīzijas raidījuma "Lai top!" ierakstā.

Gatavojoties plašai XXV Vispārējo latviešu Dziesmu un XV Deju svētku atspoguļošanai, 30. aprīlī Latvijas Televīzijā notika pirmā raidījuma "Lai top!" ieraksts, kas LTV1 ēterā būs skatāms 5. maijā un tiešraidēs 12., 19., 26. maijā un 2. jūnijā.

 

Jaunajā raidījumā priekšnesumu veidošanā līdzdarbosies dažādu profesiju pārstāvji, kuri iejutīsies pirmssvētku gaisotnē. Viesdalībnieki no kultūras, uzņēmējdarbības, medicīnas, mediju, sporta un citām jomām strādās kopā ar Latvijas koriem, deju kolektīviem, pūtēju orķestriem, amatierteātriem un folkloras kopām, radot kopīgas dziesmas, dejas un citus īpašus priekšnesumus.

 

Dalībnieku sniegumu izvērtēs trīs eksperti no Dziesmu un Deju svētku kustības, bet rezultātus noteiks skatītāju balsojums. Raidījumu vadītāji - balvas "Žurnālistikas cerība" ieguvējs Renārs Zeltiņš un šarmantā žurnāliste Eva Ikstena - Strapcāne.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: