Ventspils Augstskolas basketbolisti LBL 2. divīzijas izšķirošajā pusfinālmačā, neskatoties uz Toma Leimaņa 42 gūtajiem punktiem, viesos papildlaikā ar 85:90 piekāpās VEF/LSPA komandai un sezonu turpinās ar cīņu par bronzas godlagām.

VeA komandu sezonas otrajā pusē vajā savainojumu problēma, tādēļ arī izslēgšanas spēlēs nākas iztikt bez vairākiem spēlētājiem. Piemēram, grozu apakšā palicis tikai 17 gadus vecais Klāvs Čavars, kuram talkā nāk vienaudzis Rihards Lomažs, kā arī gadu vecākie Kārlis Lasmanis un Ģirts Pinete. Ja Lasmanim auguma centimetru un masas dēļ spēle zem groziem vēl kaut cik piestāv, tad Pienete pilnīgi noteikti labāk jūtas aiz perimetra, nevis grūstoties ar zemgroza tēvočiem. Savukārt Lomažam, lai veiksmīgi cīnītos ar sāncenšu garajiem, sportiskajai nekaunībai un agresivitātei noteikti vēl klāt būt jāliek kāds lieks auguma centimetrs (187).

Kādu laiku savainojuma dēļ no basketbola atpūsties vajadzēja arī Tomam Leimanim, bet otrajā mačā ar VEF/LSPA nevarēja spēlēt Lasmanis, taču arī šīs papildus grūtības neliedza VeA sāncenšiem sakurt kārtīgu pirtiņu. Pārliecinošajam zaudējumam pusfināla pirmajā mačā (73:92) sekoja skaista uzvara savā laukumā 84:75 un dramatisma pilns sērijas trešais mačs.

Pēc desmit minūtēm ventspilniekiem bija -3, pēc pirmā puslaika jau +1, bet izšķirošo ceturtdaļu komanda sāka ar divu punktu deficītu. Mājinieki pārliecinoši dominēja pie groziem (VeA daudz svarīgāk par bumbas izcīnīšanu par katru cenu bija spēlētāju izdzīvošanai līdz mača beigām), toties viesi kopumā bija precīzāki metienus. Lai gan pēdējās ceturtdaļas sākumā VEF/LSPA panāca pat +8, Leimanis un pārējie studenti neļāva viņiem jau sākt priecāties par uzvaru.

Toms guva 13 punktus pēc kārtas, visa komanda lieliski cīnījās aizsardzībā, tā ne tikai izlīdzinot spēli, bet arī tiekot pie reālas iespējas izraut tajā uzvaru. 13 sekundes līdz mača beigām mājinieki nerealizē divus metienus pēc kārtas un, tablo rādot 76:76, bumba nonāk ventspilnieku rīcībā. Diemžēl Edgara Štelmahera metiens mērķi nesasniedz – pagarinājums.

Tā sākumā VeA ieguva piecu punktu pārsvaru (Leimanim 2 tālmetieni!), taču nosargāt vadību nespēja. Kļūdas, neprecīzi metieni, piezīmes – iespēja tikt pie panākuma šajā mačā un visā sērijā tika palaista garām pamatlaika izskaņā.

Taču sezona turpinās – VeA tagad priekšā cīņa par LBL2 bronzas medaļām, kurā pretī nāks BK Jelgava-2.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: