Latvijas Basketbola līgas 2. divizijas pusfinālā, neskatoties uz problēmām sastāvā, izlīdzinājumu panākt izdevies Ventspils Augstskolas basketbolistiem, kas savā laukumā ar 84:75 pārspēja BK VEF/LSPA.

Ventspilniekiem bija jāiztiek ne vien bez Iļjas Gromova, bet arī bez vēl viena laba cīnītā pie groziem Kārļa Lasmaņa, toties ierindā bija atgriezies Toms Leimanis, kurš arī kļuva par vienu no mača varoņiem. 

Lai gan viesiem bija nospiedošs pārsvars pie groziem, to visa mača garumā tā īsti likt lietā sanāca, vien cīnoties par atlēkušajām bumbām, bet punktu pienesums noteikti nebija tāds, kādu vēlētos vefiešu galvenais treneris Jānis Rimbenieks. Enerģiski spēlējot pret sāncešu ārējās līnijas spēlētājiem, ventspilnieki veiksmīgi bremzēja sāncešu centienus nogādāt bumbu uz groza apakšu, visas komandas spēkiem cīnījās par atlēkušajām bumbām, turklāt arī izvairījās no nevajadzīgām piezīmēm, tā saglabājot savus jau tā ierobežotos resursus. 

Lai gan lielāko daļu pirmā puslaika vadībā bija viesi, atpūtā ar divu punktu pārsvaru devās mājājinieki - Edgars Štelmahers realizēja patālu tālmetienu, panākot 43:41. Otrajā puslaikā VeA turpināja uguņot no tālās distances un centēgi spēlēt aizsardzībā, tā ne tikai nelaižot sāncešus priekšā, bet arī attālinoties. 

Lai gan viesiem izdevās tikt 3-4 punktu attālumā, VeA vadību nosargāja un arī izvairījās no intriģējošām beigām, svinot uzvaru 84:75 un izlīdzinot sērijā, kas ilgs līdz divām uzvarām, rezultātu - 1:1.

29 punktus uzvarētājiem guva Toms Leimanis, bet 20 Ģirta Pinetes kontā. 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: