Noslēgusies Aldaris LBL regulārā sezonā, kurā BK Ventspils basketbolisti ierindojās otrajā vietā, tāpēc tagad kādu laiku varēs atpūsties no basketbola spēlēm un gaidīt pusfināla sāncenšus.

Jau vairākas sezonas LBL spēcīgākajā divīzijā izslēgšanas mačos iekļūst sešas labākās komandas, turklāt pirmās divas uzreiz kvalificējas pusfinālam. Ventspilnieki regulāro sezonu noslēdza ar maču savā laukumā pret Turības komandu, kurā tika izcīnīta pārliecinoša uzvar 95:66. 16 punkti Jāņa Timmas rēķinā, Mārtiņam Meieram tik pat un vēl septiņas bumbas pie groziem, bet 15 punkti Ronaldam Zaķim.

 

Labākais punktu guvējs un arī cīnītājs pie groziem LBL regulārajā sezonā BK Ventspils rindās bija Timma (14,7 punkti, 5,5 bumbas), bet labākais piespēletājs - Donalds Simss (3,3). Ventspilnieki izcēlās ar labāko aizsardzību turnīrā, vidēji mačā ielaižot 66,7 punktus, bet paši guva 87,9 punktus, kas ir otrais labākais rādītājs līgā (VEF 95,3).

 

Par regulārās sezonas uzvarētājiem kļuva VEF basketbolisti, kuriem pusfinālā pretī stāsies Barons kvartāls (4.vieta) un BK Jēkabpils (5.) pāra uzvarētājs. Savukārt ventspilniekus gaida cīņa ar BK Valmiera (3.) vai LU (6.). Gan certurtdaļfinālā, gan pusfinālā cīņa risināsies līdz divām uzvarām. Ceturtdaļfināla pirmās spēles tiks aizvadītas trešdien, bet atbildes mači sestdien. Tas nozīmē, ka nākamajā nedēļā jau būs zināmi pusfināla dalībnieki.

 

Tālāk tik vienkārši vairs nebūs. Ja BK Ventspils aizvadīt pirmās pusfinālspēles jau nākamās nedēļas nogalē netraucēs nekas, tad problēmas varētu būt ar otro pāri. VEF 1. maijā Kazahstānas pilsētā Astanā jāaizvada pirmā spēle VTB ceturtdaļfinālā, otrā spēle 3.maijā Rīgā un, ja būs nepieciešams, 4. maijā trešā tur pat. Tas nozīmē, ka VEF nākamajā nedēļā arī varētu nepieslēgties pusfinālam, bet, ja arī varēs, pēc tam tik un tā būs jāietur nedēļas pauze. Ja rīdzinieki tiek tālāk, vismaz no 16. līdz 19. maijam viņi būs aizņemti attiecību skaidrošanā ar Piemaskavas Khimki. Maksimālajā versijā šī cīņa var ieilgt līdz 22. maijam.

 

LBL nolikums paredz, ka izslēgšanas mači risinās no 16. aprīļa līdz 31. maijam, pirmās divas to kārtas notiek līdz vienas komandas divām uzvarām, bronzas medaļas izcīnīs komanda, kas uzvarēs trīs spēlēs, bet zeltu – komanda, kas uzvarēs četrās spēlēs.

 

Foto: bkventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: