Latvijas futbola čempionāta SMScredit.lv virslīgas pirmajā mačā pārliecinošu uzaru izcīnījuši FK Ventspils futbolisti, kas savā laukumā ar 4:0 sagrāva FK Jelgava. Divi vārti Jurija Žigajeva rēķinā.

Spēle sākās ar visai līdzīgu cīņu – lai gan bumbu vairāk kontrolēja mājinieki, viesi labi apslāpēja viņu uzbrukums, arī paši laiku pa laikam tiekot pie kādas uzbrukuma iespējas. Pārliecinoši vārtos darbojās Aleksandrs Vlasovs, bet viņa kolēģim Maksimam Uvarenko darba bija pagalam maz. Rezultāts tika atklāts 21.minūtē. Jurijs Žigajevs ielauzās soda laukumā un tika nogāzts, bet pēc brīža pats arī realizēja soda sitienu. Pēc vārta guvuma ventspilnieki krietni aktivizējās un varēja palielināt savu pārsvaru, taču savus momentus nerealizēja – atkal uzdevuma augstums bija Vlasovs un jelgavnieku aizsardzība. Jau puslaika izskaņā vēlreiz izcēlās Žigajevs, no tālas distances raidot bumbu vārtu tālajā devītniekā!

Otro puslaiku jau labāk uzsāka viesi, kādu laiku pat piespiežot ventspilniekus viņu soda laukumam. Bija arī bīstami momenti, bet vārtos pārvērst tos nesanāca. Pamazām gan bumbas kontroli atkal atguva ventspilnieki, kas mača 68. minūtē arī noorganizēja vārtu guvumu. Lieliski, saņemot piespēli, bumbu apstrādāja Tornike Tarhnišvili, uzreiz atbrīvojoties no aizsargiem un nonākot aci pret aci ar Vlasovu, kuru bez lielām problēmām arī apspēlēja – 3:0. Ceturtos vārtus noorganizēja duets Žigajevs-Smirnovs – pussargs izpildīja stūra sitienu, aizsargs precīzi sita ar galvu. Mača izskaņā bīstami sita arī uz maiņu nākušais Daniils Turkovs, bet Vlasovs bumbu atvairīja.

Pēc nedēļas FK Ventspils savā laukumā uzņems Daugavpils Daugavu, kas pirmajā spēlē savā laukumā spēlēja 0:0 ar Daugavu no Rīgas.

Apskati foto!

FK Ventspils – FK Jelgava 4:0 (2:0)

Vārti: Žigajevs 21` (11m), 38’, Tarhnišvili (68`), Smirnovs 85`

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: