Ventspilnieks Andris Zjatkovs kopā ar talsenieku Jāni Vītolu un rīdzinieku Vladimiru Smoļakovu izcīnījuši pasaules vicečempiona titulu burāšanā Micro jahtu klasē.

Francijā, Kiberonā, notika šā gada pasaules čempionāts Micro klases jahtām, un Latviju tajā pārstāvēja tikai viena jahta – Micros. Tās komandas sastāvā startēja arī ventspilnieks Andris Zjatkovs, palīdzot Latvijai iegūt sudraba medaļu Racer divīzijā.

Jahtas Micros komanda iepriekš jau spējusi divreiz triumfēt pasaules čempionātā – 2007. un 2008. gadā. Tāpēc mūsu burātāji uz Franciju devās apņēmības pilni izcīnīt trešo čempiona titulu 25 Racer divīzijas jahtu konkurencē. Tomēr Francijas burātāji ar jahtu Micro Mood izrādījās pārāki ne tikai par Latvijas burātājiem, bet arī apsteidza vairākas ātrākās Proto divīzijas jahtu komandas. Absolūtajā kopvērtējumā Micro Mood ieņēma augsto sesto vietu. Latvijas burātāji uzsvēra, ka Francijas jahtas komandā startēja gados jauni burāšanas čempioni, kas bija nopietni gatavojušies tieši pasaules čempionātam un lieliski pārzināja vietējās akvatorijas specifiku.

34. pasaules čempionātā Micro klases jahtām burātājiem četru dienu laikā Kiberonas līcī, kas atrodas Biskajas līča ziemeļu piekrastē, bija jāveic desmit sacensību braucieni. Tikai pirmajā sacensību dienā, kad tika uzrādīti labākie rezultāti, pūta Latvijas jahtai piemērots – stiprs – vējš. Trešajā sacensību dienā, kad vēja stiprums bija apmierinošs, Micros komanda centās uzlabot savu rezultātu absolūtajā vērtējumā, taču neveiksmīgi, jo pieļāva kļūdu, par ko saņēma sodu – diskvalifikāciju.

Micros komandas dalībnieku vērtējumā šis pasaules čempionāts izcēlās ar to, ka tajās piedalījās ļoti spēcīgi un pieredzējuši burātāji. «Līdz šim tik daudz dažādu valstu burāšanas čempionu dalība Micro klases čempionātā nebija pieredzēta,» saka Zjatkovs.

«Mūsu rezultātus ļoti ietekmēja nogurums, jo ar automašīnu līdz sacensību vietai vajadzēja veikt nepilnus trīs tūkstošus kilometru. Tāpat arī tas, ka finansiālu apstākļu dēļ startējām ar četrus gadus vecām burām, kas ir piemērotas daudz stiprākam vējam. Faktiski visas jahtas, kas iekļuva pirmajā divdesmitniekā, startēja ar pilnīgi jaunām burām,» atzīmēja Zjatkovs.

Jāpiebilst, ka nākamais, 2011. gada, pasaules čempionāts Micro klases jahtām no 14. līdz 20. augustam jau otro reizi Latvijas vēsturē notiks Usmas ezerā. Usmas jahtklubs tiek uzskatīts par Latvijas Micro klases burāšanas centru, un tajā katru gadu tiek organizētas Eiropas Micro klases jahtu čempionāta posma sacensības.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: