Šodien pēdējo maču FIBA Izaicinājuma kausa Last16 turnīrā aizvadīs BK "Ventspils" basketbolisti, viesos pulksten 18 tikoties ar Rumānijas klubu "Gaz Metan Medias". Lai nodrošinātu otro vietu grupā un tiesības spēlēt ceturtdaļfinālā, ventspilniekiem nepieciešama tikai uzvara.

I grupā, kurā spēlē ventspilnieki, pēc piecām kārtām trim komandām ir pa divām uzvarām un trim zaudējumiem. Bez mūsējiem tie ir arī rumāņu "Gaz Metan Medias" un somu "Kataja", bet "Karsiyaka" ar četriem panākumiem jau nodrošinājusi vietu astoņu labāko komandu skaitā.

Taču tas nenozīmē, ka visas trīs komandas arī ir vienādā starta pozīcijā, cīņā par pēdējo ceļazīmi uz ceturtdaļfinālu. Ar BK "Ventspils" patiesībā viss ir visvienkāršāk, jo viss ir pašu rokās – uzvaram un Eirosezona turpinās, zaudējam un par vienu turnīru šajā sezonā kļūst mazāk. Rumāņiem ne tikai jāuzvar pašiem, bet arī jācer, ka turki Somijā pie lietas ķersies nopietni un apspēlēs "Kataja". Savukārt somiem jāuzvar pašiem un jācer, ka Rumānijā neuzvarēs viesi.

Protams, ventspilnieku līdzjutēji cer uz pirmo scenāriju, turklāt netrūkst priekšnosacījumu, lai tas tiešām īstenotos. Lai gan BK "Ventspils" treneriem pagājušajā nedēļā papildus galvassāpes sagādāja spēlētāju savainojumi, uz Rumāniju komanda devusies pilnā sastāvā. Ierindā atgriezies Ronalds Zaķis, kurš izlaida iepriekšējo FIBA Izaicinājuma kausa maču ar "Karsiyaka", un cīņai gatavojas arī Sandis Valters, kurš BBL mačā ar "Barons kvartāls" savainoja potīti. Savukārt no "Gaz Metan" sastāva pazudis viens no komandas līderiem Devens Mičels (kausa mājas lapā viņam uzvārds gan vēl ir lasāms), kurš Ventspilī nebija ieradies savainojuma dēļ. Viņa prombūtne gan neliedza Rumānijas klubam savā laukumā pārsteidzoši apspēlēt "Karsiyaka", kontrolējot notikumus laukumā no pirmās līdz pēdējai minūtei.

Skaidrs, ka Rumānijā ventspilniekus sagaidīs karstasinīgi līdzjutēji, taču komandai bija laba treniņnometne pagājušajā nedēļā, kad bija jāiztur turku tribīņu spiediens. Diez vai var būs kas trakāks! Vienkāršākais veids, kā cīnīties ar to, ir parūpēties, lai līdzjutējiem būtu pēc iespējas mazāk iemeslu priekam un cerībām uz pozitīvu iznākumu. Savā laukumā BK "Ventspils" platu soli pretī panākumam spēra jau pirmajā puslaikā (52:33) un svarīgi būt ko līdzīgu izdarīt arī viesos. Un turpināt apņēmīgi cīnīties arī otrajā puslaikā, jo jāpatur prātā, ka rumāņi šajā turnīrā mājās uzvarējuši piecus mačus pēc kārtas.

Tik pat svarīgi būs apturēt sāncenšu ārējo līniju un bumbas kustību. "Gaz Metan" garais gals ir visai smagnējs un lēns, tāpēc būtu vēlams, lai bumbu šie spēlētāji saņem tādās situācijas, kurās veiksmīgam uzbrukuma noslēgumam nepieciešams krietnas pūles pielikt arī pašam. Ventspilī tas izdevās, tāpēc tikai 12 minūtes nospēlēja viens no komandas līderiem Ivans Ivanovičs, bet no spēles rumāņi realizēja vien 37% metienu (ventspilnieki 70%). Tieši labo spēli aizsardzībā pēc mača uzsvēra ventspilnieku galvenais treneris Roberts Štelmahers, norādot, ka veiksmīga spēle pie sava groza pavēra arī iespējas labiem uzbrukumiem.

Vēl nedaudz statistikas – BK "Ventspils" Last16 turnīrā ir ceturtā labākā aizsardzībā, kā arī labākie rādītāji soda metienu un divpunktu metienu realizēšanā, kamēr "Gaz Metan" ir sliktākie rādītāji tālmetienu realizācijā un ceturtā sliktākā aizsardzība. To visu ventspilniekiem arī jāatgādina sāncenšiem laukumā un grupas otrā ceļazīme uz ceturtdaļfinālu ceļos uz Latviju.

Mača sākums pulksten 18 un to tiešraidē būs skatāma Sportacentrs.com.

I grupas tabula

V

Komanda

UZ+/-P
1. Karsiyaka 4 1 +55 9
2. Ventspils 2 3 +30 7
3. Kataja 2 3 -29

7

4. Gaz Metan 2 3 -56 7

bkventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: