Latvijas Radio 3 “Klasika” un Igaunijas Klassikaraadio organizētā  festivāla ietvaros Latvijas jaunie mūziķi 16. februārī uzstājās Igaunijas pilsētā Vīlandē, Parimusmuusika Ait koncertzālē.

Turp bija devušās arī Ventspils Mūzikas skolas flautistes - Laura Valentīna Zahareviča, Renāte Lodziņa un Sabīne Ozola.

 

Projekts “Jauniešu iesaistīšana profesionālajā klasiskajā mūzikā”, ko finansiāli atbalsta Eiropas Reģionālās attīstības fonds, tiek īstenots, lai informētu radio klausītājus par notiekošajiem klasiskās mūzikas notikumiem Latvijā un Igaunijā, kā arī lai veicinātu abu valstu jauniešu iesaistīšanos klasiskās mūzikas izpildīšanā. Taču tas nenozīmē, ka festivālā tika atskaņota tikai klasiskā mūzika, bet gan dažādi mūzikas žanri, tostarp arī džezs un tautas mūzika.

Rīgā festivāls jau notika 12. janvārī Latvijas Radio 1. studijā, dodot iespēju jaunajiem mūziķiem parādīt savas prasmes, saņemt savas uzstāšanās profesionālu skaņu ierakstu, kā arī satikties un sadraudzēties ar jaunajiem mūziķiem no Igaunijas.

Ventspils Mūzikas vidusskolas pedagoģe Aina Lodziņa atzīst, ka dalībai festivālā no Latvijas bija pieteikušies ļoti daudz jauno mūziķu un tāpēc ir liels gandarījums, ka starp festivāla dalībniekiem ir arī viņas audzēknes. Lai piedalītos festivālā jauno mūziķu priekšnesumus iepriekš vērtēja žūrijas komisija. Atlase nebija viegla, jo no visiem dalībniekiem tikai nelielas mūziķu grupas varēja sniegt savus priekšnesumus plašākai publikai Rīgā un Igaunijā. Tā bija lieliska iespēja audzēkņiem redzēt un dzirdēt citus talantīgus vienaudžus, kā arī pašiem uzstāties un gūt pieredzi. Vīlandē notiekošā koncerta ieraksts būs dzirdams arī Latvijas Radio 3 “Klasika” ēterā 3. martā plkst. 15.00.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: