Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas Lielajā zālē norisinājās XVIII Latvijas Mūzikas skolu pūšaminstrumentu un sitaminstrumentu izpildītāju konkurss, kurā sekmīgi piedalījās arī Ventspils Mūzikas skolas audzēkņi.

Ventspils Mūzikas skolu šajā konkursā, ko organizēja biedrība “Latvijas Jauniešu pūtēju orķestris”, pārstāvēja pedagoģes Ainas Lodziņas audzēknes. Terēza Tīrmane pikolo flautu konkurencē ieguva I pakāpes diplomu un arī III pakāpes diplomu flautu konkurencē. Renāte Lodziņa pikolo flautas grupā saņēma II pakāpes diplomu, kā arī izpelnījās Atzinības rakstu flautu konkurencē. Savukārt Laura Valentīna Zahareviča pikolo flautu grupā ieguva III pakāpes diplomu. Konkursā dalībnieces pavadīja arī koncertmeistares Vineta Martinovska un Anna Dorofejeva.

 

Šogad konkursā 15 instrumentu grupās kopumā piedalījās 185 jaunie mūziķi, pārstāvot 54 mūzikas skolas. To sniegumu vērtēja mūzikas speciālisti no Baltkrievijas, Lietuvas, Igaunijas, Itālijas un Latvijas.

 

Konkursa I, II, III vietu un diplomu ieguvēji svinīgi tiks apbalvoti 17.februārī Rīgā, laureātu koncertā „Bravo - bravissimo!”. Saskaņā ar konkursa nolikumu tiek plānots izveidot arī XVIII Latvijas mūzikas skolu Pūšaminstrumentu un sitaminstrumentu izpildītāju konkursa laureātu pūtēju orķestri, kas projekta ietvaros vasarā dosies uz konkursu Holandē.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: