Šovakar FIBA Izaicinājuma kausa "Last 16" posmā pirmo uzvaru izcīnīja BK "Ventspils", mājās ar 96:64 pārspējot "Gaz Metan Medias" komandu no Rumānijas. Mājinieku labā pa 14 punktiem guva Mārtiņš Meiers un Folarins Kempbels, savukārt viesu rindās tikpat ačus sameta Kails Šilo.

Spēles pirmās minūtes vēl aizritēja līdzīgi, bet ļoti ātri ventspilnieki uztaustīja spēles pavedienu – 10:0 ofensīva izdevās Simsam, Laksam un Valteram (15:5). Viesi gan rokas nenolaida un mača turpinājumā neļāva ventspilniekiem pārsvaru palielināt. Rumāņu komanda, pateicoties Mandači pūlēm, pietuvojās līdz -7, tomēr mājinieki atguvās un ceturtdaļu noslēdza ar +13 (29:16).

Otro ceturksni ar piecu punktu izrāvienu iesāka Vairogs un Lejasmeiers, bet turpinājumā punkti tika gūti pamīšus. Ceturtdaļas gaitā viesi spēja pietuvoties līdz -14, tomēr puslaika beigas labāk nospēlēja ventspilnieki un pārtraukumā devās pie +19 (52:33).

Trešajā ceturtdaļā komandas cīnījās līdzīgi, rezultāta starpībai svārstoties 17-20 punktu robežās. Tuvojoties ceturkšņa beigām, rumāņu uzbrukums sāka buksēt, bet ventspilnieki savu pārsvaru palielināja līdz pat +27 (74:47).

Lai gan pēdējā ceturtdaļa iesākās ar nelielu viesu izrāvienu, tas bija tikai epizodisks uzplaiksnījums. Ventspilnieki turpinājumā atguva iniciatīvu un atsāka palielināt pārsvaru. Ceturtdaļas vidū mājinieki sasniedza 30 punktu pārsvaru, tomēr pie sasniegtā neapstājās un spēli uzvarēja ar 96:64. Pa 14 punktiem uzvarētāju labā guva Mārtiņš Meiers un Folarins Kempbels, bet viesu labā 14 punktus sameta Kails Šilo.

Ventspilnieku uzvaru lielā mērā ietekmēja lieliskā metienu precizitāte šovakar - no spēles komanda realizēja teju 70% metienu (2p. - 19/25, 3p. - 13/21), kā arī pārliecinoša uzvara cīņā zem groziem (37 pret 15).

Ventspilniekiem šī ir pirmā uzvara FIBA Izaicinājuma kausa "Last 16" posmā, savukārt "Gaz Metan Medias" ir otrais zaudējums trijās spēlēs. Nākamo FIBA Izaicinājuma kausa spēli Ventspils komanda aizvadīs mājās ar somu "Joensuun Kataja", kuriem pirmajā spēlē piekāpās tikai ar divu punktu starpību.

Apskati foto!

bkventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: