Vairākās Ventspils skolās notika informatīvas lekcijas, kas izglītoja jauniešus par cilvēku tirdzniecības risku Latvijā un pasaulē.

Pirmdien tika izglītoti jaunieši no 4. vidusskolas un 6. vidusskolas. Otrdien lekcijas notika 3. vidusskolā un Vakara vidusskolā. Savukārt trešdien lekcijas bija 5. vidusskolā un 4. vidusskolā, tikai citām klasēm.

 

Lekcijas organizēja starptautiska organizācija „Jaunatne ar misiju” un resursu centrs sievietēm "Marta". Ventspilī bija ieradusies Kristina Streikule, kura 40 minūšu garā nodarbībā izglītoja jauniešus par draudiem, nokļūt cilvēku tirgoņu uzmanības rādiusā.

 

Šāda veida nelegālais bizness ir otrs lielākais pasaulē, uzreiz pēc narkotiku tirdzniecības. No tā visā pasaulē cieš 27 miljoni cilvēku, kas parasti tiek ievilināti biznesā ar piedāvājumiem iegūt labu darbu, lielu peļņu vai bezmaksas izglītību ārzemēs.

 

Nodarbību laikā jaunieši tika informēti ne tikai par gadījumiem, kad kāds ir nokļuvis cilvēku tirgoņu nagos, bet arī par veidiem, kā mazināt savu iespēju nokļūt šādā situācijā.

 

Lūk daži no tiem:

  1. Nevajag ticēt, ka kāds aizpildīs dokumentus, atļaujas Jūsu vietā. Tas nav fiziski izdarāms, tāpēc, ja kompānija piedāvā visu paveikt bez Jūsu paraksta, pastāv paaugstināts risks, ka organizācija neizmanto legālus līdzekļus.

  2. Ja cilvēks dodas uz ārzemēm, nepieciešams paņemt līdzi tādu naudas rezervi, lai varētu atgriezties arī atpakaļ.

  3. Nepieciešams ievākt informāciju par noteikto vietu un pateikt mājās palicējiem par savu došanos prom.

  4. Ja iespējams, nepieciešams arī informēt Latvijas vēstniecību attiecīgajā valstī uz kuru dodaties.

  5. Jāpārbauda, vai uzņēmums, kurš piedāvā darbu ārzemēs ir reģistrēts Latvijā, jo bez reģistrēšanās, šāda darba piedāvājumi ir nelikumīgi.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: