Rīgā notika Latvijas čempionāts sambo junioru vecuma grupā (1995.–1996. dz.g.), kurā startēja arī trīs sporta skolas Spars audzēkņi.

Rīgā startēja Gints Būmeisters, Daniels Prancuitis un Viktors Sindjajevs (treneris Vladimirs Vlasjuks). Pirmais čempionātu sāka Būmeisters (svara kategorijā līdz 81 kilogramam), kas vienīgo zaudējumu piedzīvoja sacīkšu finālā –viņš ar 2:3 piekāpās gadu vecākajam Germanam Žukovam. Tikpat veiksmīgi mačos startēja arī Prancuitis (līdz 55 kg), kas cīņā par zelta medaļu atzina Daugavpils sportista pārspēku. Savukārt Sindjajevs (līdz 70 kg) izcīnīja čempionātā vienu uzvaru un piedzīvoja divus zaudējumus, kas viņu ierindoja piektajā vietā.

Tajā pašā laikā mūsu gados jaunākie sportisti startēja Jaungada džudo turnīrā Carnikavā. Vislabāk no ventspilniekiem klājās Matīsam Mirošņikovam (1998.–1999.dz.g.), kas svara kategorijā līdz 42 kg izcīnīja otro vietu. Šajā pašā vecuma grupā, bet svara kategorijā līdz 66 kg trešo vietu ieguva Elviss Barbāns. Savukārt piektajā vietā ierindojās Timurs Friclers (līdz 60 kg). Pie medaļām tika arī mūsu gados paši jaunākie džudisti (2000.–2001. dz.g.).

Startējot vienā svara kategorijā (līdz 42 kg), pie bronzas medaļas tika Raimonds un Rodrigo Būmeisteri, kas vienīgajā zaudējumā piekāpās vienam un tam pašam Lietuvas sportistam. Trešais palika arī Roberts Karpinskis (līdz 46 kg), bet septītajā vietā finišēja Emīls Akmentiņš (līdz 42 kg) un Kristens Tīrmanis (līdz 55 kg) .

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: