Virslīgas Ziemas kausā pie otrā panākuma tikuši FK Ventspils futbolisti, kas ar 8:2 sagrāva Ilūkstes komandu, kurai pavasarī priekšā debija Latvijas spēcīgākajā futbola turnīrā.

Mača rezultātu jau astotajā minūtē atklāja Eduards Suhanovs, taču četras minūtes vēlāk Ilūkstes leģionārs Baba Gita panāca neizšķirtu. Līdz puslaika vidum Jurijs Žigajevs izcēlās ar diviem precīziem sitieniem, 39. minūtē vārtus guva arī Ahmeds Abdulataofiks, bet divas minūtes līdz pārtraukuma Suhanovs panāca jau 5:1.

 

Otrā puslaika sākumā Edgards Vērdiņš ventspilnieku pārsvaru palielināja vēl vairāk, bet tad par sevi vēlreiz atgādināja Gita, samazinot vārtu starpību – 6:2. Lai gan ilgu laiku rezultāts nemainījās, mača beigās FK Ventspils izcēlās atkal. Vispirms precīzi sita Romāns Bespalovs, mača priekšpēdējā minūtē viņam piebalsoja arī Oļegs Žatkins, tā palīdzot komandai noformēt iespaidīgu uzvaru 8:2.

 

Ar 6 punktiem FK Ventspils ir A grupas līderi, bet priekšsacīkstēs vēl atlicis aizvadīt vienu maču – nākamajā otrdienā pretī nāks FC Jūrmala. Savukārt Jurijs Žigajevs ar trim vārtiem šobrīd ir turnīra labākais snaiperis.

 

Vēl šodien parādījās informācija, ka ventspilnieki uz pārbaudes laiku uzaicinājuši Krievijas pussargu Zaharu Dubenski (34), kurš FK Ventspils rindās spēlēja Romāna Grigorčuka laikā un kļuva arī par Latvijas čempionu. Diemžēl punktu viņa karjerai Ventspilī pielika traumas. Futbolists pēdējās divas sezonas pavadījis Krievijas otrās līgas klubā Volgar no Astrahaņas. 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: