Ventspilī atgriežas FIBA Izaicinājuma kausa mači – BK "Ventspils" basketbolisti šodien uzņems vienus no Turcijas čempionāta līderiem "Pinar Karsiyaka" spēlētājus, kuri Eiropas laukumos līdz šim piedzīvojuši tikai vienu neveiksmi.

BK "Ventspils" dažādos gados un dažādos turnīros ticies ar Turcijas klubiem, laiku pa laikam spējot tos arī apspēlēt. Piemēram, komandas pirmajā Eiropas iekarošanas tūrē no tālāks cīņas izslēgšanas maču pirmajā kārtā tika izsisti "Galatasaray" spēlētāji. Tiesa, ar "Pinar Karsiyaka" ventspilnieki tiksies pirmo reizi.

Lai gan tas noteikti nav populārākais Turcijas basketbola brends, šosezon komanda spēlē tiešām iespaidīgi. Turcijā 15 mačos uzvarēts 12 reizes, kas ļauj mīt uz papēžiem līderu trio "Anadolu Efes", "Fenrbahce" un "Banvit", kuru rēķinā ir tikai par uzvaru vairāk. Gandrīz perfekti šis turku klubs spēlē arī FIBA Izaicinājuma kausā – pirmajā posmā viena neveiksme (74:80 viesos pret slovēņu "Krka"), bet Last16 sākts ar graujošu panākumu savā laukumā, ar 89:59 pieveicot rumāņu "Gaz Metan Medias".

Starp citu, neveiksme FIBA Izaicinājuma kausā, kas piedzīvota 4. decembrī, komandai pagaidām ir pēdējā, un tai padevusies deviņu uzvaru sērija. Tā kā ventspilniekiem ir iespēja vai nu kļūt par apaļās jubilejas līdzautoriem vai nepieļaut to.

Protams, BK "Ventspils" centīsies pārtraukt turku uzvaru sēriju, taču izdarīt to nepavisam nebūs viegli. "Komandai ir ļoti labs treneris Ufuks Sarica, kurš pats spēlējis augstā līmenī un trenējis iepriekš citu Turcijas klubu "Anadolu Efes". Turcijas klubos parasti ir ļoti labi viesspēlētāji, kuri uzņemas līdera lomu komandā. Arī paši Turcijas spēlētāji šobrīd ir ļoti labi izskoloti. Domāju, mūs sagaida interesants duelis. Bailēs mēs netrīcam, bet apzināmies, ka cīņa būs pamatīga. Nedomāju, ka viņi ir neuzvarami, jo turki ir zaudējuši šajā sezonā arī potenciāli vājākam komandām, tā kā iespējas uzvarēt ir. Skatīsim, analizēsim un mēģināsim atrast tās lietas ar kurām varēsim viņus apspēlēt," spriež ventspilnieku galvenais treneris Roberts Štelmahers, kurš pats savulaik pārstāvējis šo Izmiras klubu.

Ko tad ventspilniekiem liks pretī turki? NBA komandas "Heats" savulaik noskatītais (tiesa, ne reizi neizmantotais) Nigērijas centrs Alade Aminu, Itālijā un Francijā rūdītais saspēles vadītājs Bobijs Diksons, pirms diviem gadiem draftētais (51.kārtas numurs), bet profesionāļa gaitas Eiropā uzsākušais amerikāņu talants Džons Dieblers, amerikānis ar Gruzijas pasi Vils Tomass, pieredzējuši Turcijas spēlētāji. Katrā ziņā, komanda, kas atrodas turnīra tabulas augšgalā vienā no spēcīgākajiem nacionālajiem čempionātiem Eiropā, nevar būt vāja.

Ilgākais spēles laiks mačos tiek leģionāru kvartetam, taču izspēlēties dabū arī vairāki vietēji, tā kā nevar teikt, ka treneris Ufuks Sarica cer tikai uz leģionāriem. Tiesa statistikas ailītēs iespaidīgākos ierakstus veic tieši viņi – Diksonam Eiropā 17 punkti un 6,3 piespēles, Tomasam 11 punkti un 5,3 atlēkušās bumbas, Aminu 10,9 punkti un 5,3 atlēkušās bumbas.

Taču "Karsiyaka" basketbola kvalitāte neslēpjas uzbrukumā, bet gan sāncenšu nodomu izjaukšanā, jo pirmajā posmā tā demonstrējusi labāko aizsardzību visā turnīrā. Starp citu, BK "Ventspils" šajā rādītājā bija otrajā vietā – turki sāncenšiem ļāva gūt vien 62,5 punktus mačā, bet ventspilnieki 65. Pēc Last16 pirmās kārtas BK "Ventspils" basketbolisti ar visaugstāko procentu visā turnīrā realizē gan metienus no spēlēs, gan soda metienu, savukārt sāncenši kurzemnieku grozos met tikai 39,2 procentus metienu. Tā kā neklātienē komandās ir pat ļoti līdzīgs spēkos, otrdien redzēsim, kas notiks, tiekoties aci pret aci.

Ventspilniekiem savā laukumā jāaizvada arī nākamās divas spēles FIBA Izaicinājuma kausā – nākamnedēļ jāuzņem rumāņi, bet pēc tam arī somi.

Spēle pret turku "Karsiyaka" sāksies pulksten 19.

bkventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: