Pirmo maču jaunajā turnīrā Virslīgas turnīrā – Ziemas kausā – aizvadījuši FK Ventspils futbolisti, kas ar 3:0 pieveica valsts čempionus Daugavpils Daugavas spēlētājus.

Ventspilnieki rezultātu atklāja jau mača 7. minūtē, kad precīzs sitiens padevās Jurijam Žigajeva. Pirmajā puslaikā vārtu vairs nebija, taču 40. minūtē savainojuma dēļ laukumu pameta FK Ventspils pussargs Igors Tarasovs. Otrajā puslaikā jau no pirmajām minūtēm ventspilnieki ieguva lielu teritoriālo pārsvaru, bet sevišķi aktīvs uzbrukumā bija tikko laukumā iznākušais Eduards Tidenbergs. Kādā epizodē 18 gadus vecais futbolists pirmais tika pie vārtsarga atvairītās bumbas un trieca to vārtos, panākot 2:0.

Mača 74. minūtē trešo reizi Jevgeņiju Ņerugalu meklēt bumbu savos vārtos lika Federiko Martiness, tā arī pieliekot punktu jautājumam par uzvarētājiem. Spēles izskaņa pāris labas iespējas bija arī daugavpiliešiem, tomēr Maksims Uvarneko palika sausā.

Nākamo mači Ziemas kausā FK Ventspils aizvadīs 22. janvārī, kad tiksies ar Ilūkste NSS, bet 29. janvārī noslēgs grupu turnīru ar maču pret FC Jūrmala. Izslēgšanas mači startēs 2. februārī.

Virslīgas Ziemas kauss

FK Ventspils – Daugava (Daugavpils) 3:0 (1:0)

Vārti: Žigajevs 7', Tidenbergs 57', Martiness 74'

Ventspils sākumsastāvs: Uvarenko, Dubra, Smirnovs, Timofejevs, Kurakins, Pauļus, Tarasovs, Kozlovs, Žatkins, Žigajevs, Turkovs

Rezervisti: Melničenko, Bezusčonoks, Barinovs, Hohlovs, Vērdiņš, Bespalovs, Tidenbergs, Martiness

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: