Šovakar Baltijas Basketbola līgas (BBL) TOP16 turnīrā negaidītu zaudējumu piedzīvoja "Ventspils" basketbolisti, kas savu līdzjutēju priekšā spraigā cīņā nespēja tikt gala ar "Barons kvartāls" komandu – 65:66.

Mača pirmās minūtes Roberta Štelmahera vadītajiem "Ventspils" basketbolistiem bija pagalam neveiksmīgas – rīdziniekiem vairākkārt uzbrukumus rezultatīvi noslēdza BBL decembra vērtīgākais spēlētājs Māris Gulbis, kas atainojās rezultātā – 3:12. Tiesa, cik slikti tika aizvadītas pirmās piecas minūtes, tik pārliecinoši nospēlētas nākamās piecas – izrāviens 13:2 un, pateicoties Ronalda Zaķa metienam ventspilnieki pašā ceturtdaļas izskaņā pirmoreiz izvirzījās vadībā – 16:14.

Folarina Kempbela trīs punktu gājiens ļāva ventspilniekiem otrās ceturtdaļas sākumā panākt 19:14. Viesi centās mājiniekus tālāk nelaist, kas zināmā mērā arī izdevās – lai arī vienubrīd mājinieki pēc Artūra Bērziņa tālmetiena panāca 27:19, tam sekoja Jēkaba Rozīša performance – septiņi punkti pēc kārtas un komandas vairs šķīra tikai viens punkts – 27:26. Panākt un apsteigt pretiniekus gan "Baroniem" neizdevās, jo "Ventspils" atkal atrāvās, puslaiku noslēdzot ar 38:30.

Trešās ceturtdaļas sākums bija līdzīgs un lielas pārsvars svārstības nenotika. Ceturtdaļas vidū Lejasmeiers panāca +9 ventspilniekiem, bet tikai uz īsu brīdi – aktivizējoties Keinam un Gulbim viesi pietuvojās divu punktu attālumā. Ceturtdaļas beigas atkal nedaudz sekmīgāk nospēlēja Roberta Štelmahera padotie, tādejādi trešo desmitminūti noslēdzot ar četru punktu pārsvaru – 51:47.

Pēdējo ceturtdaļu "Baroni" iesāka ar 4:0, izlīdzinot rezultātu (51:51). Veiksmīgs Jāņa Timmas sniegums gan ļāva mājiniekiem atkal nedaudz atrauties, taču tad mājinieki atkal īsā brīdī zaudēja septiņus punktus un no 56:52 vadības nokļuva iedzinēju lomā ar 56:59. Īstajā brīdī teicami nospēlēja Lejasmeiers, kurš ne tikai guva piecus punktus pēc kārtas, bet piespieda pretiniekus arī kļūdīties un jau 63:61. "Baroni" gan atkal panāca izlīdzinājumu, bet pamatlaika pēdējā minūtē Ilmārs Bergmanis realizēja sarežģītu tālmetienu – 63:66. Kempbels vēlāk samazināja deficītu līdz minimumam, taču izšķirošajos brīžos mājiniekiem pietrūka precizitātes un tika piedzīvots zaudējums – 65:66.

Tādejādi "Ventspils" piedzīvoja pirmo zaudējumu BBL TOP16 turnīrā (1-1), savukārt "Baroni" TOP16 iesāka ar panākumu.


BBL TOP16
Ventspils – Barons kvartāls 65:66 (16:14, 22:16, 13:17, 14:19)
Ventspils: Timma 12, Meiers 12, Lejasmeiers 12, Zaķis 11, Kempbels 5, Bērziņš 5, Pinete 3, Laksa 2, Valters 2, Simss 1

bkventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: