Polijā, Vžesnijā, notika Eiropas spēkavīru čempionāts, kurā trešo vietu izcīnīja mūsu spēkavīrs Mareks Leitis.

Sākumā bija paredzēts, ka čempionātā startēs ogrēnietis Agris Kazeļņiks, bet viņš guva nelielu traumu, kā rezultātā sacensībās piedalījās Mareks Leitis.

Eiropas čempionātā spēkavīri sacentās tādos vingrinājumos kā vairoga nešana (210 kg) + fermera pastaiga (2 x 160 kg), nēšu nešana (450 kg) + pīles gājiens (200 kg), Konana aplis (460 kg), baļķa celšana (130–160 kg), riepas velšana + mucu kraušana un akmeņu celšana (120–175 kg). Jau ar pirmajām disciplīnām vadībā izvirzījās viens no pasaules spēcīgākajiem atlētiem – lietuvietis Židrūns Savickis.

Reāli cīņa notika tikai par nākamajām vietām. Leitis atsevišķajos vingrinājumos spēja izcīnīt trīs otrās un trīs ceturtās vietas, kas kopvērtējumā deva bronzas godalgu. Jāpiebilst, ka tikai pāris punktu mūsu atlētam pietrūka līdz otrās vietas ieguvējam polim Šabovskim. Par sacensību uzvarētāju pārliecinoši kļuva jau minētais lietuvietis Savickis.

Pēc sacensībām Mareks Leitis sacīja, ka šis ir viņa pagaidām augstākais sasniegums spēkavīra karjerā. «Cerēju iekļūt vismaz sešniekā, bet acīmredzot zvaigznes bija sastājušās kā citādāk un sanāca labāk. Arī Latvijā ir prieks nostāties uz pjedestāla, tomēr te bija daudzu Eiropas valstu labākie atlēti,» piebilda Mareks.

Mūsu spēkavīram nākošās sacensības jau 28. augustā Siguldā, kur notiks starptautiskās Kalniešu spēles 2010.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: