BK "Ventspils" basketbolisti FIBA Izaicinajuma kausā dramatiskā cīņā viesos ar 82:80 pieveica Zviedrijas vienību "Kings", tā pirmo apli noslēdzot ar trim panākumiem tik pat spēlēs un drošu pirmo vietu C grupā.

Mačs viesiem iesākās pavisam labi, jo uz sāncenšu diviem punktiem izdevās atbildēt ar pieciem, zviedri īsā laikā divas reizes pārkāpa noteikumu pret Mārtiņu Meieru, taču tad veiksme strauji pagrieza seju mājinieku virzienā. BK "Ventspils " basketbolisti bija mazliet lēnāki par mājiniekiem abos laukuma galos, turklāt grozi labprātāk ņēma pretī laukuma saimnieku metienus, tāpēc sekoja izrāviens 9:0. Ar metienu no groza apakšas Mārtiņš Laksa pārtrauca viesu klusēšanas periodu, tomēr veiksmes sēriju neievadīja.

Nepilnas četras minūtes līdz pirmās ceturtdaļas beigām Agnis Čavars neviena netraucēts meta precīzi no groza apakšas, panākot jau 19:9 savas komandas labā. Tālāk sāncenšus ventspilnieki vairs nelaida un līdz pārtraukumam savus mīnusus samazināja uz pusi. Roberts Štelmahers sastāvu kā kāršu kavu, galu galā sameklējot piecinieku, kas var kaut ko likt pretī sāncenšiem, lai gan līdz ideālai kombinācijai vēl bija tālu – 17:22 pēc pirmās ceturtdaļas.

Otrajā komandas bez gūtajiem punktiem cīnījās vairāk nekā divas minūtes, diemžēl pirmie precīzi izšāva "Kings " basketbolisti. Tomēr nedaudz piegriezuši skrūves aizsardzībā un atraduši precizitāti uzbrukumā, ventspilnieki arī krietni pietuvojās rezultātā. Artūrs Bērziņš ar tālmetienu panāca 25:29, bet Sanda Valtera trīnītis jau sāncenšu pārsvaru samazināja līdz vienam metienam – 28:31. 

Diemžēl veiksmes ceļš tā vēl netika uztaustīts – sākoties pēdējai minūtei Dino Pita atjaunoja savai komandai desmit punktu pārsvaru 41:31. Kembela un Valtera metieni ļāva līdz pārtraukumam samazināt mīnusus (35:41 pēc pirmā puslaika), taču, par ko parunāt atpūtas minūtēs komandai tik un tā netrūka – deviņas kļūdas, sliktāka metienu realizācija (izņemot tālmetieniem – 5 no 9), maz izmestu soda metienu.

Sarunas pārtraukumā acīmredzot tiešām bija nopietnas, jo otro puslaiku komanda uzsāka krietni agresīvāk, ieslēdzot šajā mačā vēl neredzētus apgriezienus aizsardzībā. Ar agresīvu zonas aizsardzību izdevās sarūpēt lielas problēmas sāncenšiem, turklāt šoreiz labai spēlei pie sava groza sekoja arī veiksme otrajā laukuma pusē. Puslaiku BK "Ventspils" sāka ar izrāvienu 9:2 un atguva vadību 44:43. Punkts punktā risinājās arī ceturtdaļas turpinājums, bet tās izskaņā nedaudz veiksmīgāki bija mājinieki – 63:62 "Kings" labā.

Izšķirošā desmitminūte sākās ar Simsa veiksmi uzbrukumā un visas komandas labu darbību aizsardzībā, kas ļāva izvirzīties priekšā. Četras minūtes līdz mača beigām Laksa un Valters BK "Ventspils" panāca lielāko pārsvaru 73:66, bet vēl pēc divām minūtēm Štelmahers sauca savējos uz apspriedi, jo no plusiem bija atlikuši vien divi punkti.

Tomēr ar otrā puslaika neatlaidību ventspilnieki laikam jau bija nopelnījuši arī veiksmi. Viesi vēlreiz tika septiņu punktu attālumā un vēlreiz to izsēja, taču mača izskaņā minimālu pārsvaru nosargāt spēja, lai arī mājinieki divas reizes varēja mest no groza apakšas – 82:80, BK "Ventspils" pirmo apli noslēdz ar perfektu bilanci, uzvarot visās trīs spēlēs.

bventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: