BK "Ventspils" basketbolisti FIBA Izaicinājuma kausa otrajā spēlē, krietni pabojājot nervus sev un līdzjutējiem, viesos tomēr spēja apspēlēt Tamperes "Pyrinto" vienību 89:74, tā tiekot pie otrā panākuma C grupā. Ar 20 punktiem rezultatīvākais ventspilnieks bija Ronalds Zaķis.

Pie pirmā uzbrukuma tiesībām tika mājinieki, taču tas beidzās ar neprecīzu pieredzējuša Deimona Viljansa tālmetienu. Savukārt ventspilnieku leģionārs Donalds Simss savu iespēju realizēt brīvu tālmetienu garām nelaida, atklājot šī mača rezultātu. Ceturtdaļas vidū pēc Mārtiņa Laksas pustālā metiena BK ″Ventspils″ jau bija vadībā 12:6, bet plusi varēja būt vēl lielāki, ja ne pašu steiga un kļūdas. Mājinieku spēli uzbrukumā atdzīvināja Kenets Lovs, kurš, devies laukumā uz maiņu, ceturtdaļā guva desmit punktus.

Pirmās ceturtdaļas beigās ventspilnieki sarīkoja īstu uguņošanu, realizējot četrus tālmetienus (desmit minūtēs iemesti pieci). Diemžēl ceturtdaļas pēdējais uzbrukums nebija sekmīgs, tomēr atpūtā varēja doties ar desmit punktu pārsvaru 26:16.

Otro ceturtdaļu ar precīziem uzbrukumiem sāka abas komandas, taču pēc īsas uguņošanas mājinieki norima, kamēr BK ″Ventspils″ uzņemto ritmu nezaudēja. Gandrīz nekļūdīgi meta Ronalds Zaķis, piebalsoja arī Jānis Timma, un kad spēlētas bija gandrīz trīs minūtes somiem nācās doties uz minūtes apspriedi, jo ventspilnieki bija vadībā jau ar 37:21.

Ceturtdaļas turpinājumā BK ″Ventspils″ nometa apgriezienus, kam pie vainas, šķiet, varēja būt arī vieglums, ar kādu līdz šim viss bija nācis. Mājinieki uzbrukumā spēlēja pagalam vienkārši, arī aizsardzībā neizcēlās ar lielu azartu, taču pamazām iemiga arī viesi. ″Pyrinto″ vilkt turpināja Lovs, bet kurzemniekiem izšāva te viens, te cits spēlētājs. Diemžēl pēdējā minūtē neatradās ne šāvēja, ne cīnītāja. Pēdējā uzbrukumā Simss ļāvi sevi apzagt Antero Lehto, turklāt pēc viņa neprecīza tālmetiena bumbu izcīnīja Viljmas, pagūstot izmest līdz ar puslaika beigu signālu un trāpīt – 45:34 pēc 20 spēles minūtēm.

Pārtraukumā divas galvenās apspriešanas tēmas gan jau bija Lova neitralizēšana un koncentrācijas saglabāšana visa mača gaitā. Iespējams, tā arī bija, taču daudz vieglāku dzīvi viesiem tas nepadarīja. Tiesa, pārsvars pamazām augu, apmēram trīs minūtes līdz ceturtdaļas beigām Zaķis ar tālmetienu panāca 60:41, taču tad ventspilnieki sāka demonstrēt sniegumu sporta skolas pat ne vecākās grupas sniegumu... Divi tālmetieni 25 sekunžu laikā, četri punkti no Viljamsa, un sākoties trešās ceturtdaļas pēdējai minūtei jau 60:50, bet atlikušajā laikā viesi pat netika pāri centram, sāncenšiem gūt vēl septiņu punktus – 60:57 pirms izšķirošās ceturtdaļas.

″Pyrinto″ uguņošana turpinājās arī pēdējās desmitminūtes sākumā, un Lovs ar soda metieniem jau panāca plusus savai komandai, noslēdzot izrāvienu 20:0... Par laimi, īstajā brīdī izšāva BK ″Ventspils″ garais gals – četri punkti pēc kārtas Artūram Bērziņam, trīspunktu gājiens Mārtiņam Meieream, un 67:61 jau mūsējo labā. Nākamie četri punkti gan atkal krita ventspilnieku grozā, taču viesu atbilde bija vēl iespaidīgāka – Meieram trīspunktu gājiens, Valters beidzot iemet no tālās distances, 75:65, kad jāspēlē nedaudz vairāk par trīsarpus minūtem.

Ventspilnieki vēl vienu reizi ″mēģināja″ sarūpēt šajā mačā intrigu, atkal izceļoties ar kļūdu sēriju, turklāt ar piecām piezīmēm laukumu pameta Valters, Timma un Laksa, tomēr šoreiz somiem pietuvoties komanda neļāva. Vēl vairāk – līdz mača beigām pārsvaru izdevās palielināt, maču noslēdzot ar pluss 15 – 89:74.

Pyrinto - Ventspils 74:89 16:26, 18:19, 23:15, 17:29)

Ventspils: Zaķis 20, Meiers 14 (8ab), Kempbels 13 (7ab, 6rp), Bērziņš 11 (8ab), Simss 11, Laksa 11, Valters 6, Timma 3, Lejasmeiers

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: