Šodien BK "Ventspils" basketbolisti aizvadīs otro spēli FIBA Izaicinājuma kausā, viesos tiekoties ar Somijas čempionāta līderiem "Tampereen Pyrinto" un spēles tiešraidi būs iespējams vērot internetā.

"Tampereen Pyrinto" komandai pēdējās trīs sezonas nacionālajā čempionātā bijušas ļoti sekmīgas, jo divas reizes izdevies kļūt par čempioniem, bet vēl reizi tikt pie bronzas medaļām. Līdz tam Tamperes klubs tikai reizi bija iekļuvis finālā un tas notika 2001.gadā. Arī šī sezona iesākta labi - "Tampereen Pyrinto" basketbolisti ar deviņām uzvarām desmit mačos ir Somijas čempionāta līderi. FIBA Izaicinājuma kausu ar panāku sākt gan neizdevās, jo viesos, kopumā līdzīgā cīņā, nācās atzīt Sodertaljē "Kings" pārākumu 68:74.

FIBA Izaicinājuma kausa regulārajā sezonā "Tampereen Pyrinto" spēlē pirmo reizi, bet pērn komanda apstājas šīs turnīra kvalifikācijas mačos, piekāpjoties ventspilnieku paziņām "Szolnoki Olaj". Vispirms tika piedzīvots zaudējums 57:69, bet tad izcīnīta uzvara 77:69, ar ko panākumam divu spēļu summā gan bija par maz. Šajā sezonā Somijas čempioni uzreiz iekļuva Izaicinājuma kausa regulārajā sezonā.

"Tampereen Pyrinto" komandā lielākais spēles smagums gulstas uz piecu spēlētāju pleciem, kas vidēji mačā laukumā pavada no 26 līdz 33 minūtēm. Tie ir leģionāri Lamonte Ulmers, Kenets Lovs un Demjans Viljams, kā arī vietējie Karls Limboms un Antero Lehto. Ar 15 minūšu spēles laika ir vēl trim basketbolistiem, bet ar ievērojamāku pienesumu tajās izceļas vien 210 cm slaidais un 34 gadus vecais Anti Nikkila, kurš karjeras laikā paguvis uzspēlēt arī Spānijā, Itālijā, Vācijā un Čehijā.

Komandas līderis punktu gūšanā ir 26 gadus vecais amerikānis Ulmers, kurš vidēji mačā gūst 17,7 punktus, kā arī izcīna septiņas atlēkušās bumbas. 15,4 punkti vidēji mačā ir Lovam, bet ar visdaudzpusīgāko sniegumu izceļas pieredzējušais Viljams – 14,9 punkti, 8,6 atlēkušās bumbas un 8,7 rezultatīvās piespēles. Pagaidām vēl 38 gadus vecais Viljams (12.decembrī viņš jau kļūs par gadu vecāks) savas karjeras laikā nomainījis trīs Itālijas A sērijas komandas, bet uz Tamperes klubu pārcēlās 2009.gadā no cita Somijas kluba "KTP". Ne pārāk tālu no "triple-double" amerikānis bija arī pirmajā Izaicinājuma kausa spēlē – 16 punkti, 8 atlēkušās bumbas, 6 piespēles. Ar 25 punktiem labākais bija Ulmers, bet vairs nevienam no "Tampereen Pyrinto" spēlētājiem pie divciparu skaitļa gūto punktu ailītē netika.

Atšķirībā no ventspilnieku pirmajiem sāncenšiem "Dolphins" Somijas čempioni savā mājas lapā jau laicīgi ievietojuši informāciju par gaidāmo spēli, turklāt arī pacentušies paanalizēt sāncenšus. Komandas galvenais treneris Ville Tominens uzsver, ka ventspilnieki spēlē agresīvu basketbolu, galveno uzmanību veltot aizsardzībai.

Treneris norāda arī uz komandu komplektāciju īpatnībām, jo BK "Ventspils treneri var atļauties mača sākumā rezervē atstāt basketbolistus, kas citās komandās neapšaubāmi būtu starta piecinieka spēlētāji. "Mums nav tādu resursu, bet esmu pārliecināts, ka savā laukumā varam uzvarēt. Jāspēlē sava spēlē, jācenšas tikt pie ātrajiem uzbrukumiem un viegliem punktiem," pirms mača spriež Tominens.

BK "Ventspils" uz Somiju devās pirmdien, turklāt kopā ar komandu ir arī Sportacentrs.com brigāde, kas nozīmē,ka būs iespējams arī vērot šī mača tiešraidi. Mača sākums pulksten 19.

bkventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: