Divu Ventspils novada ūdenssaimniecības attīstības projektu izsludinātajos iepirkuma konkursos pretendentu piedāvātā līgumcena pārsniedz plānotās projektu izmaksas.

Tādēļ pašvaldība nolēmusi rosināt izbeigt vienošanos par Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzfinansējuma piešķiršanu šiem projektiem, informēja Ventspils novada domes projektu vadītāja Ginta Roderte.

Iepirkums par tiesībām veikt būvdarbus projektā "Ventspils novada Vārves pagasta Zūru ciema ūdenssaimniecības attīstība" bija izsludināts jau trešo reizi, jo iepriekšējās divas reizes neviens pretendents nepieteicās. Trešajā reizē pieteicās viens pretendents - SIA "Būvenergo A", kura piedāvātā cena būvdarbiem bija 679 850 lati, kas vairāk nekā divas reizes pārsniedz pieejamos finanšu resursus. Ventspils novada pašvaldība ir izvērtējusi situāciju un plāno ierosināt izbeigt vienošanos par Eiropas Savienības (ES) fonda projekta īstenošanu un ERAF līdzfinansējuma piešķiršanu. Pašvaldība plāno aktualizēt projekta tehniski ekonomisko pamatojumu un iesniegt jaunu projekta pieteikumu Zūru ūdenssaimniecības sakārtošanai.

Arī projektā "Ventspils novada Tārgales pagasta Dokupes ciema ūdenssaimniecības attīstība", kur dažādu iemeslu dēļ iekavējās tehniskā projekta izstrāde un līdz ar to arī būvdarbu iepirkuma izsludināšana, būvdarbu veikšanai pieteicās tikai viens pretendents - SIA "Būvfirma Vītols". Šī pretendenta piedāvātā cena par 55% pārsniedza projekta pieteikumā plānotās būvniecības izmaksas. Izvērtējot šo situāciju, Ventspils novada pašvaldība ierosināja pārtraukt vienošanos par ES fonda projekta īstenošanu un ERAF līdzfinansējuma piešķiršanu. Kā informēja pašvaldībā, pašlaik jaunu iepirkumu par būvdarbu veikšanu nav plānots izsludināt. Ūdenssaimniecību Dokupes ciemā pašvaldība mēģinās sakārtot par saviem budžeta līdzekļiem.

Pašvaldība Ventspils novadā turpina īstenot citus ūdenssaimniecības attīstības projektus. Iepirkumu komisija izsludinājusi iepirkumu par būvdarbu veikšanu Zlēku ciemā. Piedāvājumu atvēršana notiks 4. decembrī. Projektā "Ūdenssaimniecības attīstība Ventspils novada Zlēku pagasta Zlēku ciemā" tehnisko projektu izstrādājusi SIA "Austrumi".

Līdz nākamā gada 30. aprīlim plānots pabeigt būvdarbus projektā "Ventspils novada Piltenes pilsētas ūdenssaimniecības attīstība, 1. kārta". Līgums par būvdarbu veikšanu Piltenes pilsētā noslēgts ar SIA "Ostas celtnieks". Būvdarbu kopējās izmaksas ir 508 871 lats, no kurām 284 047 latus finansē ERAF, bet pārējo summu - 224 824 latus - sedz Ventspils novada pašvaldība, ņemot aizdevumu Valsts kasē.

Līdz nākamā gada 31. maijam plānots pabeigt būvdarbus Usmas ciemā. Projektā "Ūdenssaimniecības attīstība Ventspils novada Usmas pagasta Usmas ciemā" būvdarbu līgums noslēgts ar SIA "Ostas celtnieks". Par 487 500 latiem plānots rekonstruēt ūdensvadu 3100 metru garumā un kanalizācijas tīklus 2300 metru garumā, kā arī izbūvēt jaunas notekūdeņu attīrīšanas ietaises.

Projektā "Ventspils novada Tārgales pagasta Tārgales ciema ūdenssaimniecības attīstība" ar SIA "Belss" parakstīts līgums par tehniskā projekta izstrādi, kas izmaksā 5470 latus. Pašlaik turpinās tehniskā projekta izstrāde. Projekta attiecināmās izmaksas ir 351 388 lati.

85% no šo ūdenssaimniecības projektu izmaksām finansē ERAF, bet 15% - Ventspils novada pašvaldība.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: