Jau pavisam drīz smago pacientu dzīvības tiks glābtas mūsdienīgos apstākļos. Noslēgumam tuvojas Ventspils slimnīcas intensīvās terapijas nodaļas rekonstrukcijas darbi.

SIA Vindbūvserviss, kas uzvarēja atklātajā būvniecības konkursā, šobrīd ir izbūvējusi nodaļā visas komunikācijas, tai skaitā ventilācijas sistēmas, elektroapgādes un medicīniskās gāzes tīklus. Pilnībā no jauna izbūvēti arī ūdens un kanalizācijas, kā arī apkures tīkli.

 

Patlaban notiek telpu iekšējās apdares darbi – tiek krāsotas sienas, montēti griesti un ieklāts grīdas segums. Paralēli notiek arī medicīnas tehnoloģisko iekārtu iebūve un montāža, informē Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas tehniskais direktors Jānis Bumbieris.

 

Darbi turpinās arī ārpusē – nobeigumam tuvojas piebūves fasādes apdares darbi. Tiek apmestas sienas. Pateicoties piebūvei, mainījies arī slimnīcas ārējais veidols, skatoties no Inženieru ielas puses.

 

Jau rakstījām, ka rekonstrukcijas rezultātā reanimācijas nodaļā notiks lielas pārmaiņas. Tā kļūs daudz ērtāka no ārstēšanas viedokļa, bet uz piebūvētās platības rēķina būs arī daudz plašāka. Mūsdienās reanimācijā ir iesaistīts daudz medicīnas tehnoloģiju un dažādu iekārtu, tādēļ plašākas telpas ir ļoti vajadzīgas. Mainīsies arī telpu izkārtojums. Iepriekš pacienti tika ievietoti vairākās palātās, bet pēc rekonstrukcijas visi atradīsies vienā plašā intensīvās terapijas zālē, kas ļaus mediķiem ērtāk novērot viņu dzīvības funkcijas ar mūsdienīgu monitorēšanas sistēmu. Atsevišķi būs arī reanimācijas zāle, kurā pacientiem tiks veikti reanimācijas pasākumi. Tā kā personālam nemitīgi jābūt pacientu tuvumā, ir izplānots gan pārredzams māsu postenis, gan ārstu istaba.

 

Nodaļa iegūs arī jaunas mēbeles, iekārtas un medicīnisko aprīkojumu, tai skaitā iegādātu par Ventspils domes piešķirto finansējumu.

 

Nodaļas rekonstrukcijas īstenošana daļēji tiek segta no Eiropas Savienības struktūrfondu līdzekļiem, jo slimnīcai, veicot citu nodaļu rekonstrukcijas darbus, izdevies ieekonomēt finansējumu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: