Svētdien, 29.augustā Ventspilī notiks jau par tradīciju kļuvušās triatlona sacensības – atklātais Latvijas čempionāts un Baltijas Jūras Kausa izcīņas sacensības triatlonā – sprinta distancē.

Sacensību galvenā norises vieta pie ieejas Ventspils pilsētas Zilā karoga pludmalē, Medņu ielas galā. Sacensību sākums’plkst. 12.30.

Triatlons ir sporta veids, kas ietver trīs sporta veidu kombināciju – peldēšanu, riteņbraukšanu un skriešanu. Tādējādi šis sporta veids nodrošina dažādu sportisko spēju vienmērīgu attīstību. Aktīva dzīves veida piekritējiem šis sporta veids ļauj uzlabot veselību, jo tiek trenēta sirds-asinsvadu sistēma un izturība, peldēšana palīdz nostiprināt muguru un nodarbina visu organismu, riteņbraukšana un skriešana papildina viena otru, jo gadījumos, kad traumas vai citu veselības problēmu dēļ nav iespējams pilnvērtīgi skriet var braukta ar velosipēdu un otrādi.

Kopš 2000.gada Sidnejas olimpiskajām spēlēm triatlons ir iekļauts Olimpisko spēlu programmā. Kopš 2008.gada triatlons ir iekļauts arī Latvijas Olimpiādes programmā. Pirmās triatlona sacensības pasaulē  notika 1978.gadā, Latvijā - 1986.gadā Daugavpilī. Ventspilī triatlona sacensību aizsākums meklējams pagājušā gadsimta astoņdesmito gadu beigās, kad tā laika SRAU sporta dzīves organizators Uldis Boitmanis Bušnieku ezera apkārtnē organizēja triatlona sacensības.

Triatlona sacensības Ventspilī atsākās 2002.gadā un ir notikušas katru gadu. Tās ir iemantojušas popularitāti Latvijas un tuvāko kaimiņvalstu sportistu vidū. Ventspils triatlona sacensībās regulāri piedalās sportisti no Latvijas, Lietuvas, Baltkrievijas, Krievijas, Igaunijas, kā arī gadās kads “eksotiskākas”valsts pārstavis – ir piedalījušies sportisti no ASV, Vācijas, Lielbritānijas.

Triatlona sacensības Ventspilī ir unikālas ar to, ka ir vienīgās Baltijā, kurās peldēšana notiek atklātā jūrā. Jūras allaž mainīgie viļņu apstākļi Ventspils sacensības padara par īstu izaicinājumu un pārbaudījumu sportistiem, kā arī par aizraujošu izrādi skatītājiem.

Sacensību programmā paredzētas atsevišķas distances Sporta klasei un Tautas klasei, kā arī simboliska distance bērniem.

Latvijas atklātajā čempionātā un Baltijas Jūras Kausa izcīņā Sporta klasē piedalīsies labākie Latvijas un ārvalstu sportisti. Sporta klases distanču garums: 750m peldēšana +20km riteņbraukšana +5km skriešana.

Tautas klasē aicināti piedalīties visi interesenti un veselīga dzīves veida piekritēji, lai izmēģinātu spēkus šīnī interesantajā sporta veidā. Tautas klases distanču garums: 250m peldēšana +12km riteņbraukšana +2,5km skriešana. Startēt atļauts ar jebkura tipa velosipēdu.

Īpaši aicinām uz starta bērnus līdz 10.gadu vecumam, lai simboliskā distancē, sev un vecākiem par prieku, izkustētos svaigajā jūras gaisā. Distanču garumi ir simboliski un ir pa spēkam jebkuram. Ir atļauti visi palīglīdzekļi, tajā skaitā balstritenīši velosipēdam, vai trijriteņa izmantošana, kā arī vecāku atbalsts, skrienot līdzi gar trases malu.

Peldēšana notiks Baltijas jūrā, Ventspils pilsētas Zilā karoga pludmalē.
Riteņbraukšana notiks pa Ventspils pilsētas ielām. Riteņbraukšanas trase: starts – Medņu iela – Akvaparka parks – Parka iela – Vasarnīcu iela – Parka iela – Loču iela – Medņu iela.  Skriešana notiks pie Ventspils akvaparka un Piejūras parka. Skriešana notiks pie Ventspils akvaparka un Piejūras parkā.

Sacensības organizē Ventspils Triatlona klubs sadarbībā ar Latvijas Triatlona federāciju.

Sacensības notiek ar  SIA “Olimpiskais centrs “Ventspils”” , Ventspils pašvaldības, VK Tranzīts, ASICS un Red Bull atbalstu.

Sīkāka informācija pie Sacensību organizātoriem Raivja Grūbes tel.22841884 un Māra Priedēna tel.29288659, kā arī inernetā www.sportlat.lv un www.triatlons.lv 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: