Otro uzvaru divās spēlēs Liepājā notiekošajā "Triobet" kausa izcīņā trešdien guva "Ventspils" basketbolisti, kuri bez grūtībām tika galā ar Maskavas "Dynamo" – 83:66. Turnīra finālā "Ventspils" rīt sacentīsies ar "Dnipro".

"Ventspils" turnīru Liepājā vakar sāka ar dramatisku uzvaru pret Ukrainas "Mykolaiv", to uzvarot, pateicoties Ronalda Zaķa pēdējā sekundē iemestajam tālmetienam – 75:72.

Atšķirībā no otrdienas spēles, šodienas maču pret Maskavas "Dynamo" ventspilnieki sāka daudz labāk, izvairoties no nokļūšanas iedzinējos ar lieliem mīnusiem.

Teicami darbojoties aizsardzībā un labi izmantojot iespējas uzbrukumā, jau pirmajā ceturtdaļā izdevās iekrāt vairāk nekā desmit punktu pārsvaru. Maskavieši līdz ar ceturtdaļas beigām iemeta tālmetienu, pietuvojoties desmit punktu attālumā – 26:16 Latvijas vicečempionu labā.

Lai arī otrās ceturtdaļas sākumā viesiem no Krievijas izdevās izmantot "Ventspils" paviršo spēli abos laukuma galos un pietuvoties divu uzbrukumu attālumā, Latvijas komanda drīz atjaunoja komfortablu pārsvaru. Pēc pirmā puslaika Roberta Štelmahera vadītā komanda bija vadībā ar +13 (42:29).

Trešajā ceturtdaļā abām komandām labāk spēlējot uzbrukumā nekā aizsardzībā, "Dynamo" spēja atspēlēt tikai vienu punktu. Ja pēdējā ceturtdaļā Maskavas vienībai vēl radās cerības uz izglābšanos, tad tās tika apraktas ar trim kurzemnieku tālmetieniem īsā laikā. "Ventspils" guva otro panākumu divās dienās, uzvarot ar rezultātu 83:66.

Tāpat kā vakar, arī šodien "Ventspils" sastāvā rezultatīvākais bija amerikāņu saspēles vadītājs Donalds Simss, kurš vakar gūtajiem 23 punktiem pievienoja 27. Turnīra finālā "Ventspils" rīt plkst. 16:00 sacentīsies ar "Dnipro".

"Ventspils" sastāvs turnīrā: Kārlis Apsītis, Donalds Simss, Andrejs Gražulis, Ervīns Jonāts, Jānis Timma, Dāvis Lejasmeiers, Ronalds Zaķis, Uģis Pinete, Mārtiņš Laksa, Klāvs Šilbergs, Akselis Vairogs un Kendriks Brauns, kurš komandai pievienojies uz pārbaudes laiku līdz 15. septembrim.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: