Šaha olimpiādē Turcijā kāpt uz augšu turnīra tabulā turpina Latvijas vīriešu izlase, bet dāmas piedzīvojušas jau trešo neveiksmi pēc kārtas.

Kungiem turnīra septītajā kārtā pretī stājās Turkemnistānas šahisti, kurus izdevās pieveikt ar 2,5 pret 1,5. Uzvaras tika izcīnītas pie pirmajiem diviem galdiņiem (Aleksejs Širovs, Artūrs Neikšāns), Vitālijs Samoļins cīnījās neizšķirti, bet Ilmārs Starostins piedzīvoja neveiksmi. Turnīra tabulā Latvijas vīri pakāpušies jau uz 16. vietu, bet nākamajā kārtā komandu gaida ļoti nopietns pārbaudījums – Nīderlandes izlase, kas turnīra tabulā šobrīd ir 23. vietā.

 

Dāmas, kurām šajā kārtā nepalīdzēja Dana Reizniece-Ozola, tikās ar Kolumbiju un piedzīvoja bezierunu kapitulāciju – 0:4. Līdz ar to Latvijas izlasei olimpiādē jau trešais zaudējums pēc kārtas, turklāt divi pēdējie piedzīvoti pret komandām, kas reitingā atrodas zemāk. Šahistes no 41.vietas nobraukušas uz 57., bet nākamās pretī nāks Jordānijas šahu un matu meistares, kas šobrīd turnīra tabulā ieņem 61. vietu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: