Divas dienas Ventspils Piedzīvojumu parkā risinājās starptautiskas sacensības petankā, kas noslēdzās ar Igaunijas trio uzvaru.

Šogad Piedzīvojumu parka laukumos plīvoja sešu valstu karogi, turnīrā piedalījās 75 spēlētāji no Francijas, Igaunijas, Lietuvas, Krievijas, Somijas un Latvijas. No kopskaitā 24 komandām 14 pārstāvēja Latviju, tai skaitā 8 Ventspils kērlinga kluba komandas.

Ventspils kausa izcīņa tradicionāli tiek izcīnīta starp trijnieku (trīs spēlētāju) komandām. Divu turnīra spēļu dienu laikā katra komanda aizvadīja 11 spēles. Pirmajai spēlei pretinieks tika izlozēts, bet nākamās septiņas spēļu kārtas turnīrā tika aizvadītas pēc Šveices sistēmas. Pēc astoņu spēļu rezultātiem komandas tika sarindotas Zelta, Sudraba un Bronzas grupās. Pēdējās trīs turnīra spēles katras grupas komandas izspēlēja pēc Olimpiskā principa.

Pirmo vietu un galveno balvu izcīnīja Igaunijas komanda „Kadri”, kurā startēja Kadri Arunurma, Kalju Olmers, Andero Kelu un Arvi Palla. Otrajā vietā Igaunijas un Krievijas jauktā komanda „23 Team”, bet trešajā vietā pagājušā gada Ventspils kausa ieguvēji – Lietuvas un Francijas pārstāvju jauktā komanda „LT/France”. 4.un 5. vietu izcīnīja divas Igaunijas komandas - „Kulde trio” un „Pelgu”.

Šogad turnīrā startēja ļoti spēcīgas viesu komandas, Zelta grupā izdevās iekļūt vien trīs Latvijas klubu komandām, no kurām augstāko - 6.vietu - izcīnīja Ventspils kērlinga kluba pārstāvji – komanda „Trio” (Aida Pētersone, Eva Martinsone un Māris Lācis).

Par veiksmīgu turnīra norisi Ventspils kērlinga klubs visu petankistu vārdā pateicas Ventspils pilsētas pašvaldībai, SIA „Olimpiskais centrs ”Ventspils”” SIA "Zvejnieku kompānijai "Grifs”” un SIA „Venden” par atbalstu, paldies Piedzīvojumu parka personālam un Piejūras brīvdabas muzeja darbiniekiem par atsaucību pasākuma organizēšanā. Paldies visiem, kuri nodrošināja turnīra sekmīgu norisi, bet īpaša pateicība motoklubam „Rodeo” par izpratni un precizitāti sadarbībā. 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: