Latvijas Basketbola savienības valde izskatījusi Latvijas Basketbola līgas (LBL) 1. divīzijas 2012./2013. gada sezonas dalībnieku sastāvu un izspēles sistēmu.

Pagaidām pirmās divīzijas turnīrā ir apstiprināta septiņu komandu līdzdalība: VEF RīgaBK Ventspils, BK Liepājas Lauvas, BK Valmiera,BK Jelgava, Jūrmala/Fēnikss un BK Jēkabpils. Savukārt nosacīti apstiprināta ir Latvijas Universitātes un BA Turība līdzdalība.

 

Vēlmi startēt LBL 1. divīzijā apliecinājuši vēl trīs klubi, kuru vidū ir gan SIA Barons.lv, gan basketbola klubs VEF , kas pērn bija viens no LBL2 līderiem. Šiem klubiem līdz 23. augustam jāsagatavo detalizēta informācija par atbilstību LBL sportiskajam līmenim un gatavību izpildīt nolikuma prasības. Tāpat vēlāk tiks lemts arī par U18 izlases līdzdalību 1. divīzijas turnīrā.

 

Konceptuāli apstiprināta arī čempionāta izspēles sistēma: divas vai trīs komandas (VEF RīgaBK Ventspils un, iespējams, U18 izlase) ar visām komandām izspēlēs divus apļu turnīru, bet pārējās savā starpā aizvadīs vēl divus apļus. Izslēgšanas spēlēm kvalificēsies sešas labākās vienības.

 

Tiek plānots, ka LBL čempionāta pamatturnīrs notiks no 1. oktobra līdz 15. aprīlim, bet izslēgšanas spēles sāksies no 16. aprīļa un varētu turpināties līdz 31. maijam.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: