Latvijas III olimpiādē šķēpmešanas sacensībās sievietēm uzvaru ar jaunu personisko rekordu izcīnīja ventspilniece Sinta Ozoliņa-Kovale, bet tāllēkšanā triumfēja Lauma Grīva.

Savā labākajā mēģinājumā ventspilniece šķēpu raidīja 62,63 metrus tālu, ar ko pietika ne tikai uzvarai, bet arī Londonas olimpioādes A normatīva izpildīšanai (tas ir 61 metrs). Otro vietu sestdienas sacensībās ar rezultātu 58,33 metri ieņēma Mūze, bet trešā palika Palameika (55,60 metri).Tāllēkšanā Latvijas olimpiādes zeltu izcīnīja Lauma Grīva, kuras labākais rezultāts bija 6,32 metrus tālu.

Savu otro medaļu un atkal bronzu izcīnīja riteņbraucējs Mārtiņš Trautmanis, kurš šoreiz bija trešais 136 kilometru grupas braucienā. Savukārt BMX finālā tūlīt aiz olimpiskā čempiona Māra Štromberga finišēja Ventspils pārstāvis Toms Mankus. Sporta vingrošanā sievietēm bronza ventspilniecei Anastasijai Viņickai.

Divas sudraba medaļas sarūpējuši airētāji – otrie savos braucienos 200 metros bija Dagnis Iļjins un Digna Tuča. Ventspils futbolisti priekšsacīkstēs pa reizei uzvarēja, spēlēja neizšķirti un zaudēja, grupā izcīnot otro vietu, kas nozīmē, ka svētdien komanda cīņā par trešo vietu rīt tiksies ar otras grupas otro spēcīgāko komandu Jelgavu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: